Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Jan Willem. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Mijn ziekte of beperking > Onbegrip..zelfs van de overheid
Mijn ziekte of beperking
Onbegrip..zelfs van de overheid
DJ
31736

Wie denkt dat Nederland socialer aan het worden is die heeft het mijn inziens goed mis.
Waar is de compassie sympathie empathie voor mensen met psychische/neurologische belemmeringen?
Het is al erg genoeg om niet begrepen te worden door je omgeving. Velen van ons zijn niet of minder in staat om te werken.
Een Wajong uitkering van het UWV (een stukje erkenning) is tegenwoordig bijna onmogelijk te krijgen vanwege de strenge criteria. De overheid verdoemd mensen die niet meer productief zijn!!!
Kan je niet werken door je aandoeningen dan heb je pech. Hier heb je een beetje geld en zoek het uit!! Onbegrip en uitsluiting van de maatschappij. Dat is precies het tegenovergestelde van een sociaal stelsel. Ben je anders dan anderen door een beperking dan zal je het weten ook!! Dit is zo verdrietig en slecht van de overheid

Beste Dave,

Ja helaas kan ik alleen maar zeggen, dat ik het daarmee eens ben

Ik heb mazzel dat ik (Krantenwijken ook maar in overleg mee mocht stoppen)

Maar echt blij met de situatie (nee ben ik niet)

Want helaas zijn wij nu eigenlijk ook weer op een ander punt (angstig)
Mijn man heeft daarintegen wel: Wajong 2010, en als hij zou werken, zou ik weer eens niet snappen, hoe dat verder zou moeten met Bijstandsaanvulling (gezien dat deels ook op zijn naam staat) zou dan ook opnieuw betekenen: Overal allerlei Bankafschriften in moeten sturen(en ik weet niet wat lijkt het op zo)
En hier zal: UWV Webcare Team: Geen antwoord op hebben of weten, of überhaupt op geven lijkt mij? Maar eerlijk is eerlijk toch, het is toch ook enorm verwarrend, dat het deels/deels is

Helemaal 0 privacy heb je in dit land pfff :-( Ze kijken nog net niet als je ....... Vul maar in, degene die het snapt (snapt het) :‑X

Niet zelfs maar juist door de overheid. Machthebbers hebben er vooral belang bij als hun onderdanen zwakker zijn. Dat is hoe het hele systeem in elkaar zit.
Het is hopen op een basisinkomen.

@DJ Wat goed dat jij je gevoel deelt op het forum. Het is inderdaad een stuk ''moeilijker'' om een Wajong-uitkering te krijgen. Ik snap heel goed dat jij je in de steek gelaten voelt door de afwijzing van je aanvraag. 

Als ik dit topic lees zie ik wel dat andere forumleden met je meeleven. Er zijn hier lotgenoten die hetzelfde hebben meegemaakt (zoals Kellymans2592). 


@Kellymans2592 Ik denk dat het handig is dat je een nieuw topic opent met je vragen over Bijstandsuitkering in combinatie met de Wajong 2010. 

Laatst gewijzigd op: 13 januari 2020 11:30

Hallo,

Ja bedankt Jan-Willem

Ik weet namelijk immers niet, of het voor anderen ook handig is, om er wat meer informatie over te kunnen vragen en/of ontvangen ook

Nu is het bij ons zo: Dat het mijn man nog niet echt gelukt is, om te werken tegen salaris, maar het blijft altijd wel een lastige kwestie

Dus ik denk dat ik er inderdaad een nieuwe topic voor aanmaak


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!