Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > NOS: Kamer eist onafhankelijk onderzoek naar UWV
Nieuws
NOS: Kamer eist onafhankelijk onderzoek naar UWV
wolf
11363

http://nos.nl/artikel/2073865-kamer-eist-onafhankelijk-onderzoek-naar-uw...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De Tweede Kamer eist dat het kabinet een onafhankelijk onderzoek instelt naar de werkachterstanden van het UWV.

De uitvoeringsinstantie van werknemersverzekeringen heeft grote achterstanden bij het opnieuw beoordelen van mensen die als arbeidsongeschikt staan geregistreerd. Ook voor het opsporen van fraudegevallen is er te weinig capaciteit.

In een debat vorige week vroeg de SP om zo'n onderzoek, maar minister Asscher vond dat toen niet nodig. Asscher zei dat hij al in overleg is met het UWV en dat daar meer personeel wordt ingezet.

De Kamer wil hier niet op wachten en vraagt nu om een onderzoek. Het kabinet moet ook de leveranciers van de ICT van het UWV tegen het licht houden.

Laten ze eerst eens hun eigen functioneren onafhankelijk laten onderzoeken, schijnheilig gedoe... De regering had dit VER van tevoren kunnen zien aankomen, is aan alle kanten voor gewaarschuwd, maar nee hoor, DOORDRAMMEN. Gatver.

Verder goeie zaak, organisaties die werk verrichten voor de overheid zouden sowieso regelmatig onafhankelijk onderzocht moeten worden op kwaliteit om dit soort problemen in de kiem te smoren. Maar de regering zelf zou daar niet bij uitgesloten moeten worden.

Laatst gewijzigd op: 08 december 2015 22:55

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!