Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > nog meer slecht nieuws voor lage inkomens
Nieuws
nog meer slecht nieuws voor lage inkomens
tt
16198

Op https://www.woonbond.nl/nieuws/huurtoeslagontvangers-gaan-bijna-100-euro... ¨Huurtoeslagontvangers gaan er bijna 100 euro op achteruit" wordt uitgelegd wat deze maatregel inhoudt. Deze wetswijziging kun je vinden op https://www.internetconsultatie.nl/wijziginghuurtoeslag "Wet aanpassing indexering eigen bijdrage huurtoeslag en het vervallen van maximale inkomensgrenzen". Ook daar kun je in een reactie je mening over deze bezuinigingsmaatregel geven. Wat wel een goede zaak is dat de harde inkomensgrenzen in de huurtoeslag komen te vervallen, waardoor je niet in één keer je huurtoeslag verliest, of fors minder wordt, naarmate je meer gaat verdienen.

Laatst gewijzigd op: 21 december 2017 08:43

Op https://www.ad.nl/binnenland/huurtoeslag-fors-lager-in-de-komende-jaren~... lees ik dit:

quote:

Niet de bedoeling

Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken zei in een reactie op Radio 1 dat het niet de bedoeling is dat lage inkomens hierdoor geraakt worden. ,,Als er voor die groep problemen ontstaan voor wat betreft de koopkracht, dan moet mijn collega Koolmees daar naar kijken", zei ze, verwijzend naar haar collega-minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Volgens haar kan hij maatregelen nemen om de koopkracht te repareren.

De laagste inkomens worden vaak juist geraakt. Een jaar of wat geleden is de huurtoeslag voor een huur boven de toen 366 euro in de maand verlaagd. Zal nu iets hoger zijn. Men moest maar naar een goedkopere woning verhuizen. Alsof die er zijn en alsof je een verhuizing makkelijk kan betalen. Daarna zijn de huren flink opgetrokken en nu dan weer minder huurtoeslag.

Mijn huurtoeslag is omhoog gegaan..is dit dan een fout?

Laatst gewijzigd op: 02 januari 2018 20:03

@Mahayana de eerste zin uit het artikel "Het kabinet wil vanaf 2019 de huurtoeslagwet aanpassen. "

Dus pas vanaf 2019;-)

Laatst gewijzigd op: 03 januari 2018 12:42

Oh oepsie, weer te snel gelezen. Wel kl*te weer..


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!