Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Vereenvoudiging Wajong > nieuwe wet wajong en studiefinanciering
Vereenvoudiging Wajong
nieuwe wet wajong en studiefinanciering
huismama
783412

Ik zag dat er een nieuwe wet komt. Deze gaat het aankomende schooljaar al in. Hierdoor zou ik volledige Wajong krijgen tijdens mijn studie. Echter als ik teveel bijverdient heb ik geen recht op studiefinanciering.
Dit stond op de site van DUO: Voor 2019 is de grens € 14.682,96. Het gaat om uw verzamelinkomen of belastbaar loon.
Stel, dat dit bedrag voor 2021 het zelfde is, heb ik dan geen recht op studiefinanciering? Of valt de Wajong onder; een uitkering op grond van de Participatiewet?

Pagina's

Mag ik vragen welke Wajong je nu hebt? Een oude Wajong met wel of geen arbeidsvermogen óf Wajong2010 werkregeling óf Wajong2010 voortgezette werkregeling óf Wajong2010 studieregeling óf Wajong2010 uitkeringsregeling?
Volg je nu al een studie of ga je na de vakantie beginnen?

Ik heb de wajong 2010, eerlijk gezegd geen idee welke daarvan. (Ik wist niet dat daar ook nog verschil tussen zat) Ik zit in het tweede jaar van mijn opleiding en nog 1 jaar te gaan.

Als je 25% van de Wajong2010 krijgt zit je in de Wajong2010 studieregeling. Klopt dit?

Ja, dat klopt.

Mogelijk valt dit topic onder het thema ‘Wajong2021’.

Oei, dat is uitzoekwerk hoe het voor je wordt.

Misschien heeft iemand hier iets aan;

Ondertussen al contact gehad met het UWV en DUO. Mevrouw van het UWV gaf aan dat de Wajong niet onder de participatie-wet valt. (want anders was het via de gemeente?). DUO heeft voor dit jaar geen bijverdien grens i.v.m het coronavirus. Voor volgend jaar is het aan het eind van 2020 bekend, op hoeveel dit zou komen en of er überhaupt een bijverdien-grens is.

Ik moet nu (heel lastig) maar in de afwachtmodus tot het einde van dit jaar.

Bedankt voor het delen. Ik heb hetgeen je van DUO hebt gehoord ook onder topic Corona gezet. Dan kunnen ook andere mensen dit lezen en weten.

Hopelijk komt het UWV webcare team toch nog met een antwoord of reactie.

Beste Huismama,

Het wetsvoorstel Vereenvoudiging Wajong is inderdaad aangenomen op 26 mei. Ik kan me daarom goed voorstellen dat je wilt weten hoe het straks allemaal gaat verlopen met je opleiding (stufi) en de Wajong uitkering.

Het is lastig voor ons om hier uitspraak over te doen momenteel, dit omdat er nog niet genoeg informatie over is. Zodra wij meer informatie hebben hierover zullen wij dit delen.

Met vriendelijke groet,
Jim
UWV Webcare

Laatst gewijzigd op: 28 mei 2020 12:14

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!