Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Nieuw in 2017: het lage-inkomensvoordeel (LIV)
Nieuws
Nieuw in 2017: het lage-inkomensvoordeel (LIV)
jan
12755

Het LIV is een tegemoetkoming voor werkgevers, waarmee de loonkosten van werknemers met een salaris rond het minimumloon lager worden.

Deze maatregel maakt het per 1 januari 2017 aantrekkelijker om bijvoorbeeld langdurig werklozen of mensen met een arbeidsbeperking aan te nemen. Werkgevers hoeven geen aanvraag in te dienen om voor deze vergoeding in aanmerking te komen, zij krijgen dit voordeel automatisch van de Belastingdienst. Dat kan jaarlijks € 2000,- per werknemer opleveren.

Er zijn twee voorwaarden voor werkgevers waaraan hun werknemers moeten voldoen. De werknemer dient minimaal 1248 uur per jaar te werken en een loon te verdienen tussen de 100% en 125% van het minimumloon.

Bedankt voor het delen Jan. Omdat deze regeling voor werkgevers is en daarom niet van invloed is op het recht of de hoogte van de Wajong-uitkering, verplaats ik deze even naar het thema "Nieuws".

Heeft dit ook invloed op de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor Beschut Werk voor Wajong'ers met een medische urenbeperking die bijv. niet meer dan 20 uur in de week kunnen werken?

quote:

Op 9 januari 2017 schreef D. Mast het volgende:

Heeft dit ook invloed op de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor Beschut Werk voor Wajong'ers met een medische urenbeperking die bijv. niet meer dan 20 uur in de week kunnen werken?

Daar ga ik niet van uit, deze regeling staat los van beschut werk. Hoewel het natuurlijk wel kan zijn dat deze regeling werkgevers stimuleert beschutte werkplekken te creëren.

 

Laatst gewijzigd op: 10 januari 2017 13:31

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!