Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Nauwelijks banen voor gehandicapten
Nieuws
Nauwelijks banen voor gehandicapten
wolf
17139

http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4269972/2016/03/25/...

De overheid heeft sinds begin 2013 nog maar 152 extra banen gecreëerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Daarover schrijft Trouw vrijdag op basis van een tussentijdse meting van het UWV, dat tot oktober 2015 de banen heeft geteld.
In een kwart van de 35 arbeidsregio's die Nederland telt, zijn er nu zelfs minder banen voor mensen met een beperking bij overheidsinstellingen dan drie jaar geleden. Nog eens een kwart van de regio's heeft niet meer dan een handjevol extra dienstverbanden.

De overheidsorganisaties moesten eind 2015 3000 werkplekken hebben geregeld voor mensen met een flinke afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is afgesproken met staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken.

Koudwatervrees
Volgens René Paas, voorzitter van Divosa, de vereniging van gemeentelijke sociale diensten, durven overheidsorganisaties het niet aan. Dat komt doordat het mensen betreft met enorme beperkingen die veel begeleiding nodig hebben. Sinds de invoering van de Participatiewet (2015) en de daarmee gepaarde bezuiniging is het alleen maar moeilijker geworden voor arbeidsbeperkten om een baan te vinden, aldus Paas.

quote:

In het originele topic schreef wolf:

Sinds de invoering van de Participatiewet (2015) en de daarmee gepaarde bezuiniging is het alleen maar moeilijker geworden voor arbeidsbeperkten om een baan te vinden, aldus Paas.

Dat zegt alles wel ja. Pure maatregel om te bezuinigingen. En al die lieve aardige UWV medewerkers maar denken dat ze ons gaan helpen aan een echte baan.

Als je echt mensen wilt helpen kan je beter ergens anders gaan werken. Hou jezelf niet voor de gek. Het UWV helpt helemaal niemand.

Laatst gewijzigd op: 25 maart 2016 10:14

Wat het UWV ook niet meldt is dat het maar voor tijdelijk is. Dan is het geld op en sta je weer op straat. En je werkgever maar lachen. Die heeft mooi gebruik van je kunnen maken.Dat is geen participeren. UWV belicht alleen maar succesverhalen voor de beeldvorming die totaal de realiteit niet is.

Inderdaad zijn de baantjes maar tijdelijk.
Onze zoon is nu aan zijn derde baan toe. Hij is 27, dus heeft nog wel wat baantjes te gaan. Triest.

@Ria
Belachelijk. Ik zou mijn beklag doen. Jouw zoon is meer dan tijdelijke subsidies en kortingen voor werkgevers.

Maar ja, ik en anderen hebben dit al aan zien komen. Alle prikkels voor de werkgevers zijn tijdelijk. Het gros van de werkgevers zal een nieuwe Wajonger met nieuwe pot geld inhuren. Heel misschien zal er ooit een werkgever zijn die zonder de extra's een Wajonger een echt vast contract geeft. Maar reken er maar niet op.

Dat is wensdenken wat vooral medewerkers van het UWV doen. Die doen net alsof deze prikkels allemaal werken en goed zijn. Terwijl in de praktijk 9 van de 10 Wajongers gewoon worden ingewisseld voor een nieuwe Wajonger als de zakjes geld leeg zijn. Je bent als UWV medewerker naïef om te denken dat dit indecenten zijn. De incidenten zijn als de Wajonger wel een echte baan krijg als de geld zakjes leeg zijn.

@gijs, ik had dat inderdaad ook al gelezen.
Dat is de nare werkelijkheid.

Is het zo dat veel werkgevers een hekel hebben aan arbeidsgehandicapten en dat zij daarom geen arbeidsgehandicapten willen aannemen en hen liever willen laten wegkwijnen in een uitkeringssituatie? VVD-beleid leidt altijd tot tweedelingen in de samenleving.

Het beste is om arbeidsgehandicapten een duurzame betaalde baan te bieden. Bijv. Beschut Werk. Want betaald werk is wel het beste om uit een armoedesituatie te komen.

Laatst gewijzigd op: 26 maart 2016 16:40

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!