Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Na 1 jaar en 2 dagen dan eindelijk voor elkaar!
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Na 1 jaar en 2 dagen dan eindelijk voor elkaar!
kwajong
62638

Goedenavond allemaal,

Excuus dat ik hier een apart topic over start, maar ik had sommigen hier beloofd om te laten weten hoe de beslissing op bezwaar zou uitvallen. Helaas werkt de archief-zoekfunctie nog steeds niet bij mij.

Na een hoorzitting begin februari acht UWV mijn bezwaar nu eindelijk -na een heel jaar geruzie- gegrond en krijg ik nu dus een Wajong.

Mijn advocaat raadde mij onlangs aan om niet meer te gaan vechten voor de oude Wajong, omdat het ontzettend lastig schijnt te zijn dit te realiseren en het de bedoeling is dat alle Wajong-regimes sowieso vroeger of later gelijk wil trekken. Ik heb hierover mijn twijfels, maar tegelijkertijd ben ik het vechten inmiddels moe en wil mij nu liever focusseren op positievere dingen (hoewel de huidige corona-situatie dat enigszins bemoeilijkt)

Voor nu vind ik het vooral belangrijk dat de Wajong-uitkering start, dat ik het verschil tussen misgelopen Wajong en ontvangen bijstand vanaf aanvraag tot toekenning plus de misgelopen Tegemoetkoming arbeidsongeschikten voor 2019 nabetaald krijg en wil ik nog uitzoeken of ik een hogere Wajong kan krijgen bij langdurige hulp. De beleidsregel is zeer vaag over de criteria/voorwaarden.

Groet,
Kwajong

Hey Kwajong,

Wat een goed nieuws voor je! Goed dat je je in deze vreemde Corona-periode toch wil gaan focussen op positieve zaken. Succes!

Wordt niet zo makkelijk meer toegewezen als vroeger dus dan zeker fijn. Niet fijn dat je het nodig hebt, trouwens. Kan best dat het gelijkgetrokken wordt. Nu rondom de viruscrisis het oude systeem aan het instorten is, op termijn ook kans op een basisinkomen.

"Nu rondom de viruscrisis het oude systeem aan het instorten is, op termijn ook kans op een basisinkomen."
Heb je daar een bron van?

Nu t.g.v. de Coronacrisis de economie en de samenleving aan het instorten zijn, weet ik niet of de Wajong in de toekomst wel blijft bestaan. Ik kijk er niet raar van op dat de Wajong overgaat in de Bijstand (Participatiewet) en dat er ook fors bezuinigd gaat worden op de hoogte van uitkeringen. Juist nu de Coronacrisis de staatsschuld en het begrotingstekort fors doet oplopen en er een zeer diepe economische crisis aan zit te komen, is nu al aan de gang overigens. En het is zeker mogelijk dat het financiële systeem gaat instorten, banken om gaan vallen en er daarna wereldwijd één wereldmunt wordt ingevoerd, of er daarbij een universeel basisinkomen ingevoerd zal worden, weet ik niet. Deze basisinkomen zal volgens mij in ieder geval een stuk lager zijn dan de huidige Bijstandsnorm van 70% Wettelijk Minimumloon, om daarmee werken wel te stimuleren.

Meer over de huidige Coronacrisis, kijk dan op www.biflatie.nl en op www.xandernieuws.net.

@D. Mast:
Als dat gebeurd gaan we allemaal protesteren in Den Haag. Dat één munt verhaal ken ik van Zeitgeist.

@D.Mast:
Citaat: "...basisinkomen zal volgens mij in ieder geval een stuk lager zijn dan de huidige Bijstandsnorm van 70% Wettelijk Minimumloon, om daarmee werken wel te stimuleren."

Zuur maar t.z.t wellicht begrijpelijk t.a.v. degenen met AV. Anderzijds heel wrang t.a.v. degenen zonder AV. Hoe wil je iets stimuleren dat simpelweg onmogelijk is, vraag ik mij dan af.

Laatst gewijzigd op: 01 mei 2020 10:05

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!