Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Mooie blog van de voorzitter van de landelijke cliëntenraad over (on)rust bij Wajongers.
Nieuws
Mooie blog van de voorzitter van de landelijke cliëntenraad over (on)rust bij Wajongers.
Ellen - moderator namens UWV
15575

Op de website van de landelijke cliëntenraad is een mooie blog geplaatst van Gerrit van der Meer, de voorzitter van de landelijke cliëntenraad. Hierin schrijft hij over de onrust die bij Wajongers kan ontstaan door verkeerde beeldvorming. Onder andere naar aanleiding van het artikel in Trouw en de uitspraken van Novag kortgeleden. Misschien interessant voor jullie:

http://www.landelijkeclientenraad.nl/LandelijkeClientenraad.aspx?id=344&idn=753

Interessanter is om te weten wat het UWV met al onze signalen doet... want tot nu toe is dat helemaal niets. Mensen worden jarenlang in onzekerheid gelaten en de vragen die ze al hebben worden slecht beantwoord.

Het UWV is uitvoerder van de wet, de politiek die deze wet bedacht heeft, zit zo op hun eigen eilandje, zij hebben een goed betaalde baan, en hebben geen idee, hoe het is om bijstands of wajonggerechtigd te zijn.
Men lijkt alleen maar te kunnen inzien dat wel geld kosten ipv opleveren, luie labbekakken zijn we volgens hen.

Waar ik me nog het geirriteerd van raak, is jarenlang nauwelijks tot geen bemoeienis vanuit uwv, en nu is die wet er, en dan moet er in eens van alles, dat moeten valt dan wel mee, maar dwang klinkt toch wel uit de teksten die ik op de uwv site lees, zucht....

ik mag straks de geraniums aan de voorkant bekijken denk ik, ipv er achter :-).

Ik heb een zeer ingewikkelde beperking , namelijk Ik ben geboren zonder schildklier . Dat brengt zoal psychische problemen met zich mee als lichamelijke problemen . Door hormoniale kwestie . Heb een zeer laag tempo en Ben snel moe na 1 intensive activiteit of twee korte activiteiten .
Dus als Ik 4 uur in de week zou moeten kunnen werken volgens uwv dan heb Ik de hele weekend en week daarop nodig om bij te komen . Maarja Ik moet me verdomne overal bewijzen omdat Ik over schat word . En waarom omdat mensen alleen maar naar uiterlijk kunnen kijken . Ik Ben nu zo erg gestresst ervan dat Ik een bijnier uit putting heb tot gevolg dat me schildklier medicijnen niet goed hun werking kunnen doen . Gevolg hiervan is dat Ik een behoorlijke gewichtstoenane heb en dus obstipatie verstopping .
Bedankt hiervoor Ik ben het helemaal zat met mensen om me heen het bezorgd mij alleen maar stress laat me met rust


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!