Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Jan Willem. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Werken en solliciteren > Moet ik maar gewoon een andere baan zoeken?
Werken en solliciteren
Moet ik maar gewoon een andere baan zoeken?
dizzy86
21876

Hallo allemaal,

Ik heb een probleem, en weet niet meer waar ik heen kan.

Het gaat al een paar maanden niet goed met mij, ik werk als een account manager bij een groot bedrijf. Ik ben al een aantal keer uitgevallen met stress en burn-out klachten. Het werk wat ik doe is zeer vermoeiend door het continue sociaal bezig moeten zijn. Voor mijn kan ziek werd kon ik dit redelijk aan, toen ik echter meer en meer klanten kreeg ging het al snel slechter, waardoor de werkgever mij op een verbeter traject heeft gezet, ik heb 2 maanden of ik lig eruit.

Door de stress die dat allemaal geeft kan ik weinig slapen, ik voel me continue moe, lamlendig en versleten.

Ik had mij vorge week ziekgemeld voor een amandelontsteking, deze had ik ook, thuis in bed liggend met keelpijn vond ik beter dan naar mijn werk gaan, ik realiseerde me dat ik mijzelf nog liever in de hand stak dan de stress die het werk mij geeft.

Ik ben doorverwezen naar het GGZ door de huisarts, ook deze week die afspraak achter de rug, ik word doorgestuurd naar een Autisme kliniek, en dat ik daarom zo een moeilijkheden heb het sociale contant van mijn baan te onderhouden. Het kost mij alle energie, en ik heb dan niets meer over.

Arbo belde ook gisteren, en vroeg wanneer ik weer ga werken, ik heb toen aangegeven er de energie niet voor te hebben, ik voel mij versleten, overspannen. Arbo gaf aan dat ik dan nog steeds niet ziek ben, en prima kan werken, want ziek zijn is alleen kanker, gebroken botten, ziekehuis opname etc.
Deze man gelooft niet in depressie en burnout, en gelooft niet in overspannen zijn, dus ook niet in Autisme.
Hij verteld mij dat ik mijn ontslag kan indienen, en een baan zoeken die ik aankan, zodat ik niet de werkgever op kosten jaag...

Het UWV verteld mij dus wat anders, dat ik de ziekteweg moet doorlopen, en nooit zomaar ontslag indienen.

Kunnen jullie mij helpen? Moet ik maar gewoon ontslag indienen? Of akkoord gaan met ontslag met behoud van WW ofzo?

Wat ik wil weten...

Stel ik me nu gewoon aan? Moet ik maar gewoon gaan werken en zien waar het schip strand? kan ik mijzelf beschermen? Is ontslag de juiste weg? Zonden inkomen zitten?
Of ziekgemeld blijven, en wachten op hulp vanuit het GGZ?

Hoi Dizzy86,

Ik vind het ontzettend knap dat je zo je best doet in werk dat zoveel van je vergt. Dat als eerste.

Maar dan: wat een ongelooflijke fout handelende bedrijfsarts als hij dit soort uitspraken doet!!!
Ik zou ABSOLUUT geen ontslag nemen. Ziek is ziek. Doorgaan met werken, terwijl je ziek bent vraagt alleen maar een langer herstel nadat je nog zieker thuis komt te zitten.
Plus dat bij akkoord gaan met ontslag vanuit ziekte weleens een WW-recht verloren kan gaan. Dan zit je ziek thuis en in de bijstand (als je geen vermogen hebt, anders krijg je dat ook niet).

Als de bedrijfsarts twijfelt aan ziekte is daar gewoon een weg voor. Namelijk dat de bedrijfsarts aan de werkgever adviseert een deskundigenoordeel aan te vragen bij UWV.

En jij moet gewoon rust krijgen en mogelijk vanuit een 2e spoor begeleiding na herstel naar een andere baan geholpen worden. Zo'n 2e spoor hoort de werkgever te bieden.

Maar eerst herstellen, hoor! Sterkte!

Laatst gewijzigd op: 23 oktober 2019 14:57

Hallo Dizzy86,

Welkom op het Wajong-forum. Wat fijn dat je hier eerst jouw vragen stelt en advies vraagt, voordat je een beslissing neemt. Het kan voor jou geen makkelijke situatie zijn na het contact met jouw bedrijfsarts.

Ik sluit mij aan bij wat Kris zegt. Als jij ziek bent, niet kunt werken? Dan meld je jezelf ziek bij jouw werkgever en is het niet verstandig om zelf ontslag te nemen. Je hebt tijdens ziekte en herstel gewoon recht op doorbetaling van jouw loon.

1 van 2

2 van 2

Je geeft aan dat de arbo-arts niet in jouw ziek zijn gelooft en vindt dat je gewoon kunt werken. Wist je dat je bij jouw werkgever ook om een second opinion bij een andere arbo- of bedrijfsarts kunt vragen. Hier lees je daar meer over.

Kom je er ook na het gesprek met een andere bedrijfsarts niet uit? Dan kun je bij UWV een deskundigenoordeel aanvragen.

Denk goed om jezelf, er is er maar 1 exemplaar van jou. Daar moet je zuinig op zijn.

Met vriendelijke groet,
Caren
UWV Webcareteam

Laatst gewijzigd op: 24 oktober 2019 14:16

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!