Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Mariska. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: WIA > Mag ik een crowdfunding project starten met een IVA uitkering?
WIA
Mag ik een crowdfunding project starten met een IVA uitkering?
jst
40398

Ik wil graag een crowdfunding project starten waarbij mensen kunnen doneren.

Het geld wil ik gebruiken voor de aanbouw van landbouwgrond om deze te laten voorzien van bomen om op die manier meer bos te realiseren in Nederland.

Op deze manier kan ik samen met veel anderen iets doen om de opwarming van Nederland terug te dringen. Tevens wordt er CO2 opgeslagen en kan de biodiversiteit verbeteren.

Ik ga zelf hierin geen arbeid verrichten. Ik ga niet ploegen, geen bomen planten e.d. Dat zou ik ook absoluut niet kunnen met mijn gezondheid. Dit laat ik doen door bedrijven. Het enige wat ik doe, is een campagne opzetten op een crowdfunding platform. Landbouwgrond aankopen en een bedrijf zoeken die verder alles uit handen neemt. Dit zal vooral online zijn en misschien een keer ergens op locatie.

Echter voor dit project zal ik een vereniging of stichting moeten opzetten. En ook het bos wil ik verdelen naar rato onder de leden.

Ik verdien er dus per saldo financieel niets aan.

Nu heb ik echter een IVA uitkering. Deze wil ik geen geval op het spel zetten. Ik wil voorkomen dat ik straks weer een herkeuring krijg en alle stress en ellende die ik in het verleden heb gehad zich weer gaat herhalen. Ik heb nu eindelijk een soort van stabiel leven weten te bereiken met mijn ziekte en het is het mij niet waard om mijn gezondheid op het spel te zetten.

Is het in dit geval toch mogelijk om bovenstaande te realiseren, of moet ik dit gewoon uit mijn hoofd zetten?

Ik wil eigenlijk ook de grond naar rato verdelen onder de donateurs zodat de stichting of vereniging geen eigen vermogen op bouwt.

Mogelijk hoort dit topic onder het thema "WIA".

Bedoel je zoiets als het project “Murk Nijdam”? Deze skriezeboer wil zijn land op termijn aan ANF overdragen om zijn levenswerk voor het nageslacht te bewaren.

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/friesland-strijdt-voor-beho...
https://agrarischnatuurfondsfryslan.nl/murk-nijdam-skriezeboer/

Ja, zoiets, maar dan geen weide maar bos...

Beste JST,

Wat een leuk idee om een crowdfunding project te gaan starten!

Ik kan me dan goed voorstellen dat je graag wilt weten wat er gaat gebeuren met jouw IVA-uitkering als je dit gaat doen. Ik heb je vraag intern doorgezet, zodra ik meer informatie heb, dan laat ik je dit zo snel mogelijk weten!

Met vriendelijke groet,
Jim        
UWV Webcareteam

Beste JST,

Bedankt voor je geduld, ik heb inmiddels een terugkoppeling ontvangen.

De inkomsten die jij ontvangt vanuit het crowdfunding project zien wij niet als inkomsten uit werk, en wij gaan deze inkomsten ook niet korten op je uitkering.

Heel veel succes!

Met vriendelijke groet,
Jim
UWV webcareteam

Laatst gewijzigd op: 09 maart 2020 10:32

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!