Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Mag “Geen arbeidsvermogen” ook doorgegeven worden aan ander publieke partijen?
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Mag “Geen arbeidsvermogen” ook doorgegeven worden aan ander publieke partijen?
jan
12203

Nu ontstaan steeds dezelfde problemen en discussies met partijen die zorg en steun verlenen, zoals WMO van de gemeente of WLZ van het CIZ of voor Jeugdwet en wijkverpleging. Dit kost veel werk, regelen en energie en lange doorlooptijden en vaak moet steeds opnieuw dezelfde informatie worden aangeleverd. Steeds opnieuw vertellen wat je hebt en wat je niet kan is confronterend, verdrietig en doet pijn. Steeds weer de onzekerheid of je iets wel of niet houdt of krijgt.

Het UWV heeft aan het eind van dit jaar de beoordeling klaar of iemand wel/geen langdurig en duurzaam arbeidsvermogen heeft.

Vinden jullie dat het gegeven “Geen arbeidsvermogen” ook kan worden doorgegeven en gebruikt door andere publieke partijen (dus niet private partijen) om aanvragen soepeler te laten verlopen?

Dit vind ik een lastige. Het zou inderdaad makkelijker zijn wanneer je niet zelf elke keer overal je gegevens moet leveren. Maar aan de andere kant is privacy ontzettend belangrijk, UWV heeft de privacy van onze klanten ook hoog in het vaandel staan. Door eerdere discussies hier op het forum merken we dat veel van jullie ook erg veel waarde hechten aan jullie privacy. Daarom ben ik erg benieuwd hoe andere forumleden denken over de vraag van Jan!

Laatst gewijzigd op: 29 maart 2017 08:59

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!