Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Jan Willem. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Inkomen en uitkering
Maatmanloon
Deny
27755

Hallo iedereen,

Ik heb vandaag contact gehad met 1: de procesbegeleider en 2: de arbeidsdeskundige. Dit ging over de vraag naar de verhoging van mijn maatmanloon. Ik ben binnenkort afgestudeerd (met heel veel pijn en moeite), wat maakt dat ik hoogopgeleid ben. Mijn plan is dan om te beginnen met 8 uur en uiteindelijk 16 uur per week te gaan werken.

Echter, nu wil het zo zijn dat mijn maatmanloon tien jaar geleden berekend is en dus op het minimumloon is geschaald. Ik heb meegekregen dat hoogopgeleiden een hoger (passend bij opleiding dn werk) bedrag mogen houden.

Mijn arbeidsdeskundige had het over opnieuw laten laten keuren bij de arts en de wijzigingen online moest doorgeven.. dan zou het vanzelf gaan. Maar nu lees ik dat het allemaal niet vanzelf gaat. Maar ik heb echt geen idee waar ik nou moet zijn. Of met wie ik contact moet opzoeken.. en hoe zit dat met nieuwe wetsregeling?

Ik word een beetje van kastje naar de muur gestuurd. Bij de service hadden ze geen idee waar ik het over had en nog nooit van zon regeling gehoord.

Super dankjewel!

Hallo Deny,

Allereerst van harte welkom op het forum! 

Ik zie dat jan je al van de benodigde informatie heeft voorzien. De informatie in de topics geven het antwoord op al je vragen. 

@Dank je wel jan!

 


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!