Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Loonwaardeonderzoek op de werkvloer
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Loonwaardeonderzoek op de werkvloer
Marc
7485

Goedenavond iedereen!

Ik ben heel erg benieuwd naar de ervaring van ´Mede Wajongers´ met betrekking tot de vaststelling van het arbeidsvermogen en de loonwaarde.
In de afgelopen jaren heb ik de indruk gekregen dat met name de mening van de werkgever doorslaggevend is bij de uiteindelijke conclusie, waarbij onvoldoende gekeken wordt naar de vorderingen die de werknemer heeft gemaakt, zoals het behalen van diploma´s. Mede hierdoor stijgt werknemer, zelfs na een aantal jaren werken, niet in loonwaarde.

Graag hoor ik de ervaringen van anderen!

Ik heb daar ook slechte ervaringen mee. Op slechts een plek waar ik werkte is mijn loonwaarde omhoog gegaan (van 50% naar 65%). Deze werd toen nog telkens bepaald door een arbeidsdeskundige van het UWV en dat ging eigenlijk altijd wel goed.

Op mijn huidige werkplek moesten mijn baas en ik een vragenlijst invullen die de loonwaarde bepaalde... en toen was mijn loonwaarde opeens 30%. Mijn baas had mij heel laag beoordeeld (dingen die nergens op sloegen ook). Met als resultaat dat ik eigenlijk niks verdien. Ik ben al jaren bezig met proberen om die waarde omhoog te krijgen. Je krijgt meestal een nieuw onderzoek bij een contractverlenging. Maar mijn baas zei gewoon: ik heb geen zin in die shit, dus laat maar. En het UWV luisterde naar hem. Dus mijn waarde is nog steeds hetzelfde als na mijn proeftijd. Binnenkort krijg ik eindelijk een nieuw onderzoek (wel weer icm met die ellendige vragenlijst). Dus ik hoop dat er dan eindelijk verbetering in zal zitten. Ik voel me echt genaaid.

Laatst gewijzigd op: 11 juli 2020 11:42

Dankjewel voor je reactie. Ik was erg benieuwd of er mensen zijn die mijn mening delen. Ja dus...

De gegevens van de loonwaarde bepalingen liggen niet bij het UWV, maar bij een particulier bedrijf.

"Met aan de basis de Dariuz dataset, inmiddels gevuld met ruim 275.000 Wegwijzers, Assessments en Loonwaardemetingen."
https://www.dariuz.nl/methodiek/

Laatst gewijzigd op: 12 juli 2020 13:29

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!