Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Kun je ook zelf een beoordeling arbeidsvermogen aanvragen?
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Kun je ook zelf een beoordeling arbeidsvermogen aanvragen?
Nr121
11303

Ik ben in bezwaar gegaan tegen de definitieve beoordeling arbeidsvermogen. Dit bezwaar is ongegrond verklaard.
Nu weet ik dus niet goed wat ik moet doen. Ik heb nog de optie om in beroep te gaan, maar om een kans te maken dat beroep te winnen zal ik meer medische gegevens moeten verzamelen. Ik zal opnieuw de medische molen in moeten en dat kost natuurlijk tijd. Is er een mogelijkheid om de zes weken die je hebt om in beroep te gaan te verlengen?
Daarnaast vroeg ik me af of het mogelijk is om na 2018 zelf een nieuwe beoordeling arbeidsvermogen aan te vragen. Ik meen hier iets over gelezen te hebben of het forum maar ik weet niet meer wat er stond en ik kan het ook niet terug vinden. En dan bedoel ik alleen de beoordeling arbeidsvermogen, geen herkeuring.
Anders zou het namelijk ook een optie zijn om niet in beroep te gaan, wel medische gegevens te verzamelen en later opnieuw een beoordeling aan te vragen. Weet iemand hier meer over?

Vervelend dat je bezwaar ongegrond is verklaard!

Of het na 2018 mogelijk is opnieuw een beoordeling arbeidsvermogen te krijgen, is nog niet bekend. Hierover worden nog afspraken gemaakt met het ministerie van sociale zaken en werkgelegenheid. Het klopt dat dit eerder is besproken hier op het forum.

Áls zoiets al mogelijk zou zijn, dan wordt zo'n aanvraag alleen behandeld als er ook daadwerkelijk iets is gewijzigd in je situatie. Als je een nieuwe aanvraag doet puur omdat je het niet eens was met de eerdere afwijzing, dan zal je aanvraag niet in behandeling worden genomen en zal je worden terug verwezen naar bezwaar of beroep. Daarom raad ik je zeker aan in beroep te gaan als je het niet eens bent met de afwijzing en het ongegrond verklaren van je bezwaarschrift. Of de termijn van 6 weken verlengd kan worden dat weet ik eerlijk gezegd niet. Omdat in beroep gaan via de rechtbank gaat, kan je deze vraag het beste aan de rechtbank stellen. Succes!

Laatst gewijzigd op: 19 januari 2017 13:30

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!