Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Klacht bij College voor de Rechten van de Mens.
Nieuws
Klacht bij College voor de Rechten van de Mens.
Ray
7603
Ron M.
 
Ron M.♤PR ♤communicatie ♤Info-Nederland ♤Internet ♤ social media ♤Online marketing ♤ wajong ♤coaching ♤sociaal bewogen5 u
 
#wajong #discriminatie Onderstaande klacht heb ik ingediend bij het college voor de rechten van de mens. Wanneer je je ook gediscrimineerd voelt door onze overheid als WAJONGERE dien dan ook een klacht in Geacht College voor de rechten van de mens, Hierbij maak ik melding van systematische discriminatie jegens mensen met ene chronische ziekte en of handicap. De overheid discrimineert deze groep systematisch middels het systeem van de WAJONG. Dit systeem geeft bedrijven het recht mensen met een beperking of chronische ziekte een salaris uit te betalen onder het minimumloon en de mogelijkheid niet CAO conform te belonen voor hetzelfde werk. Ik en enkele tienduizenden zoals ik kunnen enkel minder uren werken maar zijn in vele gevallen niet minder productief dan andere parttimers die wel CAO conform beloont dienen te worden of tenminste minimumloon. Ik dien dan ook namens mezelf en de grote groep Wajongeren die zich gediscrimineerd voelen door onze overheid een klacht in tegen deze, de vorige en de komende regering ( deze gaat ook nog eens korten op de al lage inkomens van wajongeren) Namens de wajongeren eisen we gelijke behandeling op het gebied van arbeid en het recht om ten minste het minimumloon te verdienen en beter nog CAO conform. Hoogachtend Ron M.

Heb ik ook al aan gedacht, nog niet gedaan. www.mensenrechten.nl/contact.

Ik vraag me al langer af of wat er gebeurd, mag. Ja, wettelijk mag je wetten wijzigen, maar mag je zo met mensen omgaan? Is het überhaupt geen discriminatie als je gedwongen wordt om je hele leven van 75% van het minimumloon te leven alleen omdat je wat hebt en er geen mogelijkheden zijn om dat op wat voor manier aan te vullen tot minstens het minimumloon? En, iets anders, om gewoon te kunnen zeggen dat je een wajonguitkering hebt zonder vervelende bijwerkingen? Mijn vrijwilligerswerk weet van niks, en dat wil ik graag zo houden, maar het is natuurlijk absurd. Net alsof ik een enorm geheim heb omdat ik iets verkeerds heb gedaan... en ik werd alleen maar ziek op m'n 25ste. Ga eens zien of ik de moed heb om inderdaad een klacht in te dienen. Blijkbaar is daar moed voor nodig. Ben ik bang voor represailles ofzo? 

Laatst gewijzigd op: 19 oktober 2017 20:31

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!