Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Kim Putters bij Cedris-lezing: ‘Is arbeidsmarkt ‘survival of the fittest’?
Nieuws
Kim Putters bij Cedris-lezing: ‘Is arbeidsmarkt ‘survival of the fittest’?
D. Mast
11033

Op http://cedris.nl/nieuws/detail/article/kim-putters-bij-cedris-lezing-arb... het volgende:

quote:

Kim Putters bij Cedris-lezing: ‘Is arbeidsmarkt ‘survival of the fittest’?

Putters inspireert aanwezige SW-directeuren, wethouders en partners uit de sector voor sociale werkgelegenheid bij vijfde Cedris-lezing.

Donderdag 2 februari was al weer de vijfde Cedris-lezing. Dit jaar werd de lezing verzorgd door Kim Putters, directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. De lezing werd gevolgd door een politiek forum met de woordvoerders voor sociale werkgelegenheid uit de Tweede Kamer.

Putters ging in zijn verhaal in op de actuele ontwikkelingen in de samenleving en de gevolgen hiervan voor verschillende groepen mensen. Hij gaf aan dat bepaalde voordelen van onze welvaart voor een steeds grotere groep mensen steeds slechter bereikbaar worden omdat ze er geen toegang tot hebben of gebruik van kunnen maken. Putters concludeerde dat de arbeidsmarkt een ‘survival of the fittest’ is waarop mensen met gezondheidsbeperkingen moeizaam aan het werk komen. Beschut werk en werktevredenheid komen niet vanzelf tot stand, daarvoor zijn blijvende intermediaire structuren nodig zijn. Hij stelde dat we hiervoor als samenleving verantwoordelijk zijn en noemde het een collectiviteitsprobleem. Hij deed de oproep aan iedereen om in de directe omgeving te kijken hoe je bestaande scheidslijnen kan doorbreken. Putters concludeerde dat de huidige ontwikkelingen nieuwe (politieke) vragen rondom solidariteit en duurzame arbeid oproepen, die niet enkel over geld gaan. In zijn verhaal richtte Putters zich kort tot de aanwezige politici om na te denken over nieuwe structuren waarin mensen elkaar kunnen helpen. (volledige presentatie van Kim Putters http://cedris.nl/fileadmin/contents/user_upload/20170202_Cedris_lezing_-...)

Bedankt voor het delen! Ik verplaats hem wel even naar het thema nieuws. Zou je nieuwsberichten voortaan daar willen plaatsen? Dan houden we het overzichtelijk. Als deze nu specifiek over de Participatiewet zou gaan dan kon ik een oogje dichtknijpen, maar dat is hier niet het geval.

Laatst gewijzigd op: 07 februari 2017 20:51

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!