Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Keuze gesprek beoordeling thuis of niet?
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Keuze gesprek beoordeling thuis of niet?
appelmoes
7778

Hallo, komende week heb ik een afspraak om naar het UWV te gaan voor beoordeling.
Nu heb ik gisteren een ongeluk(je) gehad waardoor ik voorlopig op krukken moet lopen. Dit gaat nog erg moeilijk.

Ik woon alleen en kan niet zomaar door iemand gebracht worden. Nu mijn vraag: is het beter een taxi te nemen naar het kantoor voor de beoordeling. Of vragen of ze naar mij komen.
Maakt het iets uit voor de beoordeling zelf? Het ongeval van nu, niet natuurlijk omdat het maar tijdelijk is.
Graag hoor ik jullie ervaring.

Nou dat is wat.

Het lijkt mij het beste om, als het enigszins mogelijk is gewoon te gaan. Is er geen vriend(in) die mee kan? Dan heb je letterlijk en figuurlijk steun, zowel heen, tijdens en na de beoordeling.

Mocht het echt niet lukken om te gaan dan zou ik even bellen met het UWV om te overleggen.

Als je niet gaat (zonder het UWV op de hoogte te stellen) kan dat tot gevolg hebben dat je uitkering wordt gekort.

Bereid het gesprek goed voor. Zet de punten die je aan de orde wilt laten komen van tevoren op papier. Neem (medische) verslagen mee.

Je kunt je reiskosten op basis van openbaar vervoer vergoed krijgen. Dat moet je wel aangeven.

Veel beterschap toegewenst!

Voor de beoordeling zelf (inhoudelijk) maakt het niet uit of uwv iemand thuis bezoekt of dat de afspraak op kantoor is. Over het algemeen komt uwv alleen thuis voor beoordelingen als iemand niet in staat is om naar kantoor te komen. Je geeft aan dat het om een tijdelijke situatie gaat en dat je wel in staat zou zijn om naar het kantoor te reizen per taxi.

Ik denk dat je het beste even met uwv contact kan opnemen om de situatie uit te leggen en dan te bespreken wat het beste is. Misschien kan de afspraak uitgesteld worden tot je beter ter been bent, misschien wordt er besloten om in deze situatie de taxirit te vergoeden, iets wat je van te voren moet aanvragen (zie ook https://www.uwv.nl/particulieren/overige-onderwerpen/regeling-reiskosten...) of wordt er besloten om de afspraak toch bij jou thuis te houden.

In ieder geval sterkte en succes!

Hallo appelmoes,

Deze week heb je een afspraak met UWV over je beoordeling. Je vraagt je af of de plaats waar de beoordeling plaatsvindt van invloed is op de beoordeling zelf.

Wat vervelend voor je dat het krukken lopen nog moeizaam gaat.

Je kan het best met de arbeidsdeskundige bespreken waar je de afspraak laat plaatsvinden. Neem hiervoor contact op met het telefoonnummer in de brief. Je kan dan ook aangeven dat je vanwege medische redenen alleen met de taxi kan reizen en afspraken maken over een vergoeding voor de taxi. 

Vanzelfsprekend is de locatie niet van invloed op de beoordeling.

Ik wens je een goed gesprek en hoop dat je snel weer op de been bent!

Met vriendelijke groet,

Petra
UWV WebcareTeam

Laatst gewijzigd op: 17 juli 2017 10:37

Bedankt voor jullie reacties.

Petra, ik heb het advies opgevolgd en gebeld met jullie. Daar het kort dag is, heeft er wat intern overleg plaatsgevonden.
Voor ik definitief antwoord kreeg reageerde de medewerker van de vestiging in kwestie: taxi vergoeden we bijna nooit, is te duur. Misschien kon ik de afspraak verzetten.
Heb aangegeven dat ik dit niet wil verzetten (mede omdat het de aanloop naar gesprek al stressvol genoeg is, en ik de komende tijd ook niet normaal kan lopen).
De definitieve reactie: kan op eigen gelegenheid de taxi regelen en betalen. Maar ze besluiten pas tijdens het gesprek of ik de vergoeding krijg.
Op mijn reactie dat dit best een risico was, daar ik maar een wajong heb als inkomen. En in financiële problemen kom als het niet vergoed wordt. Werd er gereageerd: tsja, je moet het zelf weten.

Jammer dat ik alle moeite doe ondanks huidige situatie, het veel meer pijn geeft als thuisblijven. En dan zo'n reactie krijg. Wordt weer gestraft als alleenstaande

Hai appelmoes,

Wat vervelend dat je geen uitsluitsel hebt gekregen over de vergoeding van de taxikosten. 
Ik begrijp dat je de mogelijkheid hebt om de afspraak te verzetten. Ik snap je overwegingen ook om dat niet te doen. Dat is een keuze die je zelf het beste kunt maken. 
Heb je, zoals Jan ook al voorstelt, misschien een vriend/vriendin die met je mee kan?

Ik wens je hier veel wijsheid in en denk vooral om jezelf.

Met vriendelijke groet,

Petra
UWV WebcareTeam

Laatst gewijzigd op: 17 juli 2017 14:57

Een lastige situatie voor je, appelmoes! Op welke datum heb je de afspraak? Zou je me jouw gegevens willen mailen, op wajongforum@uwv.nl? Ik wil laten uitzoeken of je van tevoren wat meer duidelijkheid kunt krijgen.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!