Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Is beschikking PGB begeleiding groep net zo geldig als indicatie dagbesteding
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Is beschikking PGB begeleiding groep net zo geldig als indicatie dagbesteding
Tamara
13589

Goedenavond,
Ik ben Tamara, ben 43 en een 'oude Wajonger'. Ik heb de voorlopige beoordelingsbrief van uwv dat ik arbeidsvermogen zou hebben gisteren op de deurmat gekregen. Lekkere timing ook, ik kwam net thuis van een ziekenhuis opname. Ik ben nieuw hier op het forum en heb een vraagje.. ik heb vanaf 2009 een PGB gehad voor begeleiding individueel en vanaf 2012 ook een PGB budget voor begeleiding groep (ofwel dagbesteding). Weet iemand of de PGB beschikking voor begeleiding groep van 2012 die ik heb, net zo geldig is als een awbz indicatie dagbesteding van voor 2015?
Groet van Tamara

Volgensmij geld het alleen voor een AWBZ indicatie.

Dag Wolf, bedankt voor je reactie. In die beschikking PGB Begeleiding groep, staat dat het een subsidie vanuit de awbz is, dus vandaar mijn verwarring/onzekerheid.

Laatst gewijzigd op: 15 januari 2017 11:26

Als er in de indicatie staat dat deze is afgegeven vanuit de AWBZ, dan klinkt het alsof je toch echt een AWBZ-dagbestedingsindicatie hebt. Door welke instantie is de indicatie afgegeven?

Alleen een AWBZ-dagbestedingsindicatie afgegeven voor 1-1-2015 leidt voor oude Wajongers automatisch, zonder verder onderzoek, tot de beoordeling geen arbeidsvermogen. Heb je een ander soort dagbestedingsindicatie (gehad)? Dan kan ook deze iets zeggen over het arbeidsvermogen waardoor het verstandig is altijd een kopie van de indicatie met het reactieformulier mee te sturen. Bij andere dagbestedingsindicaties wordt er alleen altijd nader onderzoek naar de criteria voor arbeidsvermogen gedaan. 

Laatst gewijzigd op: 15 januari 2017 13:10

Dag Ellen,
Bedankt voor je reactie. De beschikking is afgegeven door het zorgkantoor. Ik kon kiezen uit in natura dagbesteding of via PGB. Ik koos voor een PGB. Hij was geldig tot 2027.

Ik zou gewoon een kopie met het reactieformulier meesturen, dan wordt er gekeken of dit inderdaad een AWBZ-dagbestedingsindicatie is. Als je vooraf duidelijkheid wilt, dan kan je altijd even informeren bij het zorgkantoor die de indicatie heeft afgegeven.

Laatst gewijzigd op: 16 januari 2017 08:46

Dank je wel Ellen, dat ga ik doen. Plus nog wat andere beschikkingen die ik heb en een verklaring van mijn arts. Ik laat weten hoe het verder gaat. Iedereen veel sterkte met de herbeoordelingen.
Tamara

Laatst gewijzigd op: 16 januari 2017 09:16

Graag gedaan Tamara, en fijn dat je even wilt laten weten hoe het afloopt!


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!