Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Ik heb jullie hulp nodig
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Ik heb jullie hulp nodig
Ray
111810

Beste mensen,

Zoals jullie weten ben ik een petitie gestart tegen de korting op de Wajong. De Wajong voor mensen met Arbeidsvermogen gaat vanaf januari 2018 van 75 naar 70% van het WML.

Dit is natuurlijk onrechtvaardig gezien vele Wajongers niet eens kunnen werken, maar wel Arbeidsvermogen toegekend hebben gekregen. Daarnaast zijn er minder garantiebanen gekomen dat werd gezegd, en loopt nou net de overheid hiermee achter.

FNV Wajong is een soortgelijke actie gestart, en gaat hun petitie op 21 november aanbieden. Hiervoor vind er nog een protest plaats.

Ik zelf ga mijn eigen petitie waarschijnlijk ook op dezelfde dag aanbieden, dat hoor ik nog van de griffier SZW. Zoals jullie weten ben ik zelf een Wajonger, daarnaast een SP lid, en vind ik het leuk om mensen te helpen. Ik ben deze actie gestart omdat ik dit zie als onrecht, en ik heb ook al een klacht ingediend bij het College voor de Rechten van de Mens.

Nu vraag ik jullie om de petitie te ondertekenen, te delen, en zoveel mogelijk proberen te verspreiden. Het is voor ons eigen bestwil, dus als jullie iedereen willen benaderen die jullie kennen, en ook willen helpen met het verspreiden op internet, media, organisaties etc. dan komen er binnen een maand hopelijk nog meer handtekeningen binnen.

 

 

 

 

https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/commissievergaderingen/d...

Petitieaanbieding verplaatst naar 19 december. FNV Wajong gaat nog wel op 21 november.

Ik geloof niet meer in de valse beloftes en afspraken over baangaranties, actief inclusiebeleid en andere blabla vanuit de overheid omwajongers aanhet werk te helpen. Ik solliciteer verdomme door een draaideur heen en wanneer ik vermeld "u moet mij aannemen want" krijg ik eveneens nul op het rekest. Die hele overheid en politiek zijn gebakken lucht.

Petitie zondermeer getekend.

Laatst gewijzigd op: 03 november 2017 16:46

Een uitstekend initiatief! Ik heb ook getekend. We laten ons niet verticuteren gvd!

Desalniettemin is, zoals jullie waarschijnlijk al weten, de motie van Roemer om dit besluit terug te draaien deze week in de tweede kamer gesneuveld.

Wij strijden voort! Luctor et Emergo!

De motie heeft het inderdaad niet gehaald, en daarom moeten wij juist doorgaan met actie voeren. Op 21 november gaat FNV Wajong demonstreren en hun petitie aanbieden, en op 19 december ga ik mijn petitie aanbieden, waarbij er ook een amendement word ingediend door Jasper van Dijk.

Er is dus nog hoop! CDA heeft afgelopen zaterdag ook aangegeven bij FNV ernaar te willen kijken.

Laatst gewijzigd op: 06 november 2017 11:01

Echt super dat je je hier zo voor inzet, Ray!

Laatst gewijzigd op: 06 november 2017 11:48

quote:

Op 6 november 2017 schreef Ray het volgende:

De motie heeft het inderdaad niet gehaald, en daarom moeten wij juist doorgaan met actie voeren. Op 21 november gaat FNV Wajong demonstreren en hun petitie aanbieden, en op 19 december ga ik mijn petitie aanbieden, waarbij er ook een amendement word ingediend door Jasper van Dijk.Er is dus nog hoop! CDA heeft afgelopen zaterdag ook aangegeven bij FNV ernaar te willen kijken.

Die vuillak Buma moet niet zo schijnheilig doen. Hij heeft mede getekend voor de ellende die over de wajongers heen wordt gestort. Dus hij gaat maar lekker ergens anders opportunistisch staan doen. Die muppet is nog gladder dan een paling in een emmer snot. Ik moet 'em niet..

 

Laatst gewijzigd op: 06 november 2017 17:07

Ik blijf in gesprek gaan met ze. Hopelijk steunen ze het volgende maand wel. Ga nog kijken wat er mogelijk is qua acties tot 19 december.

Laatst gewijzigd op: 07 november 2017 12:26

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!