Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Iederin: "Minder uitkering en veel te weinig werk"
Nieuws
Iederin: "Minder uitkering en veel te weinig werk"
D. Mast
7455

Op https://iederin.nl/nieuws/18139/minder-uitkering-en-veel-te-weinig-werk/ het volgende:

quote:

Minder uitkering en veel te weinig werk
De overheid wil meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk krijgen. Om dit te bereiken wordt een tweesporenbeleid gevoerd. Enerzijds spraken overheid en bedrijfsleven af extra arbeidsplaatsen te creëren voor met mensen met een beperking: de banenafspraak. Anderzijds worden de uitkeringen verlaagd, om mensen met een arbeidsbeperking te prikkelen aan het werk te gaan. Maar wat blijkt? Voor veel mensen met een arbeidsbeperking loont het niet om te gaan werken. Bovendien zijn er veel te weinig banen, mede omdat de overheid fors achterloopt met het realiseren van de banenafspraak.

Op https://iederin.nl/nieuws/18140/college-maant-kabinet-tot-actie/ het volgende:

quote:

College maant kabinet tot actie
Het VN-verdrag handicap is vorig jaar juli in werking getreden. Het College voor de Rechten van de Mens heeft nu de eerste jaarlijkse rapportage uitgebracht. Hierin wordt beschreven hoe het staat met de uitvoering van het verdrag. Het College heeft hiervoor knelpunten in kaart gebracht op het gebied van onder meer toegankelijkheid, mobiliteit, onderwijs, arbeid en zelfstandig wonen. Het College is kritisch, want mensen met een handicap staan nog te vaak buiten de maatschappij. Wat Ieder(in) betreft mag de overheid nog strenger worden aangesproken over het aanpakken van de knelpunten.

Ik wilde deze twee onderwerpen afgelopen vrijdag ook al plaatsen, maar ik kon geen nieuwe topic openen.

Wat betreft de reactie van het College voor de Rechten van de Mens. Gelukkig hebben ze geoordeeld dat het kabinet/Nederland te weinig doet voor mensen met een beperking/handicap. De punten die ze noemen vallen onder VWS, dus afwachten wat hun reactie is. Ieder geval ben ik bezig in Almere om te kijken of er wat veranderd kan worden gezien de gemeenteraadsverkiezingen weer eraan komen.

Wat betreft het onderzoek/rapport van Ieder(in) perfecte timing gezien de begroting van SZW eraan komt in de week van 19 december, en ik mijn petitie ga aanbieden op dezelfde dag. Beter kon niet.

Ik heb de betreffende Kamerleden van VVD, CDA, D66, CU, SGP en FvD een email gestuurd met vragen, linkjes etc. Ze kunnen nu niet erom heen draaien, en er moet wat gedaan worden. D66 geeft gelukkig aan te gaan kijken. Nu nog een algemene reactie van het kabinet. Ik ben benieuwd!

SGP en FvD omdat ze elke keer tegen de moties hebben gestemd om de korting van tafel te krijgen..

Laatst gewijzigd op: 04 december 2017 14:46

Ja wij komen nooit meer vooruit zo ja word je niet goed van, geef mij maar basisinkomen met vrije tegenprestatie, daar bedoel ik mee, werken in de sector waarin je wilde werken, en dan kan het bedrijf kijken, wat je erboven op eventueel bij verdient

Laatst gewijzigd op: 19 december 2017 22:17

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!