Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Mariska. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Interesses > huis zoeken met wajong
Interesses
huis zoeken met wajong
dheerie
21909

MIJN VRAAG IS HOE KOM JE AAN EEN HUIS ALS JE EEN WAJONG UITKERING HEBT ?

BIJ WELKE INSTANTIE MOET JE ZIJN EN WIE KAN JE HIERBIJ HELPEN?

Inschrijven bij een woningcorporatie, opties op bepaalde straten/buurten nemen en wachten totdat je aan de beurt bent, kan wel jaren duren. Verder kun je kijken op www.woningnet.nl. Ook kun je op kamers gaan wonen.

Gebruik a.u.b. niet de Caps Lock, want schrijven met hoofdletters komt over als schreeuwen.

Laatst gewijzigd op: 14 september 2016 08:17

In dit topic is een soortgelijke vraag gesteld. Tot nu toe weinig concrete tips daar, maar misschien is het een idee ook dat topic te volgen.

Ik verplaats je topic even naar het thema "interesses", aangezien het zoeken naar een woning niet over inkomen of uitkering gaat.

Voor wat betreft jouw zoektocht geeft D. Mast al goede tips. Woningnet is een goede tip. Hier zijn ook lokale woningbouwverenigingen en verhuurders bij aangesloten.

Misschien heb je nog iets aan deze links:

https://www.wijzeringeldzaken.nl/op-jezelf/op-jezelf-wonen

http://www.18ennu.nl/op-jezelf-wonen

Laatst gewijzigd op: 14 september 2016 08:56

Inschrijven op woningnet.nl. Hangt er vanaf in welke gemeente je zoekt, maar bijvoorbeeld in Almere kan je je gratis inschrijven bij woningnet en reageren op lotingwoningen, of je kan je betaald inschrijven waarbij je een wachttijd opbouwt. De wachttijd voor een woning in Amsterdam is bijvoorbeeld 10 jaar tegenwoordig.

Laatst gewijzigd op: 15 september 2016 11:24

Aangezien je niets over je achtergrond schrijft is het moeilijk om vast te stellen of je er voor in aanmerking komt maar misschien is het een optie om te onderzoeken of je een urgentiebewijs kan krijgen.

Mocht je een ASS achtergrond hebben kan je hier nog tips en mogelijkheden vinden : http://www.autisme.nl/tips-links/wonen.aspx

Een andere link waar je misschien wat aan kunt hebben :
http:/www.meewoonwinkel.nl/woonaanbod

Je komt op dezelfde manier aan een woning als ieder ander persoon, tenzij je recht hebt (en wilt wonen in) op een plek bij begeleid wonen.

Inschrijven bij de gemeente voor een sociale woning is ook handig, al zijn inschrijftijden soms best lang.
Ikzelf woon in een sociale huurwoning.

Laatst gewijzigd op: 16 september 2016 14:33

Ja sorry dit is toch belachelijk. Ik heb een wajong en daarom kom ik niet in aanmerking voor een particuliere woonruimte. Meestal wordt als eis gesteld dat je een baan hebt of studeert.
Voor begeleid wonen zou ik in aanmerking komen, maar dat wil ik liever niet. Ronduit verschrikkelijk om meermaals per week een begeleider in je huis toe te moeten laten.
Waarom bestaat er geen voorrangsregeling voor mensen met een arbeidsbeperking bij het vinden van een huis? Nu ben je totaal afhankelijk van de willekeur van een gemeente die vooral zijn best is om het aanvragen van een urgentieverklaring zo veel mogelijk te ontmoedigen.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!