Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > huidig aantal gerealiseerde p-banen volgens werkgevers
Nieuws
huidig aantal gerealiseerde p-banen volgens werkgevers
tt
12975

Het is om te huilen. Ik keek van de week even op de site van werkgevers gaan inclusief waarop werkgevers bij houden hoeveel banen ze gerealiseerd hebben voor de "doelgroep van de p-wet".

Het streven was om eind 2015 7500 banen gerealiseerd te hebben. Op 9-11-2015 hadden ze van die 7500 banen er 2954 gerealiseerd. (https://perspectief.uwv.nl/forum/s/overheid-maakt-banenafspraak-niet-waar)
Sinds die tijd zijn er volgens de werkgevers 2309 banen bijgekomen want de teller staat nu (7-7-2016) op 5263. (https://werkgeversgaaninclusief.nl/nl)
Op zichzelf een behoorlijke stijging maar ook nu nog is nog altijd het streefgetal van eind 2015 niet gehaald(die 7500).
En als je het aantal banen die er volgens de werkgevers de afgelopen 8 maanden bij zijn gekomen omrekent naar banengroei per jaar kom je uit op (naar boven afgerond) een aanwas van ongeveer 3500 banen per jaar. Over de komende 10 jaar is dat dan 35.000 banen erbij plus de 5263 die er nu al zijn dus dan komen we uit op maar liefst (ehum) ruim 40.000 banen (ipv de 100.000 die er zouden moeten komen)

En de overheid daar hebben we het maar helemaal niet over..

Maar ja het gaat zóóóóó goed dat de quotumwet vast en zeker niet uit de stal gehaald zal hoeven te gaan worden......

Niet zo lang geleden kwam het UWV met een rapport waarin stond dat 50% van de Wajongers met een baan binnen een jaar weer werkeloos is. Zouden ze dat erin verwerkt hebben of moet dat oplopende getal er nog vanaf getrokken worden?

Ik weet niet of ze dat erin verwerkt hebben. maar als ik kijk naar het zeer lage aantal van de banen die ze gerealiseerd hebben, dan vermoed ik dat ze puur de werkplekkenn tellen die gerealiseerd zijn, of daar nou 1 wajonger 2 jaar op gezeten heeft of 4 wajongers elk een halfjaar.

Maar stel dat ze zouden kijken naar het aantal unieke wajongers dat ze aan het werk geholpen hebben, dus wajonger a, wajonger b etc en dan 10 verschillende op 1 baan dan zou het helemaal een triest resultaat zijn...

Luchtkastelen van de VVD.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!