Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Jan Willem. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Inkomen en uitkering > Het UWV wil mij korten als ik een kleine stagevergoeding krijg, ik kan mijn studie niet meer betalen
Inkomen en uitkering
Het UWV wil mij korten als ik een kleine stagevergoeding krijg, ik kan mijn studie niet meer betalen
Gkiwi
33484

Ik ontvang een 70% wajong naast mijn studie omdat ik geen recht meer heb op een studielening. Ik heb een leuke stage gevonden (bij de gemeente) welke mij wel een vergoeding zou willen geven van 150 euro per maand. Het UWV ziet dit als inkomsten en vervolgens willen ze me 150 euro korten op mijn uitkering. Ik ben niet in staat om al mijn studiekosten te betalen van alleen deze uitkering, en ik heb géén opties om ergens anders aan geld te komen want dan wil het UWV dit weer terug. Ik word in een hoekje geduwd.

Het is toch eigenlijk te gek voor woorden dit.
Het UWV weigert om te kijken naar mijn persoonlijke situatie. Ik kan simpelweg mijn studie niet betalen zo, en nu draait mijn vriend op voor de kosten van mijn levensonderhoud, terwijl hij startend zelfstandig ondernemer is en zelf al amper geld heeft om rond te komen terwijl hij keihard werkt. Ik voel me gewoon een last voor mijn geliefden en de samenleving. Als ik geen kanker had gekregen dan was ik allang afgestudeerd en was al dit gezeik niet nodig geweest. Om eerlijk te zijn is dit een trigger voor mijn depressie en dat is alles behalve bevorderlijk voor alles wat ik wil en moet doen. Ik ben aan het afstuderen en aan het knokken hiervoor.

Als het UWV mij op zijn minst een deel van de stagevergoeding zou laten houden, en bijvoorbeeld de helft terug vragen... is dit toch een win win situatie? Het UWV hoeft mij minder geld geven en ik ga er zelf ook nog iets op vooruit. Misschien kan ik dan een keer een treinkaartje naar school kopen in plaats van toiletpapier.

UWV stimuleert mij hiermee niet om straks geen wajong meer nodig te hebben. Wanneer ik ben afgestudeerd heb ik een goede kans op een baan en heb ik het UWV niet meer nodig. Ze zouden mij moeten stimuleren om af te studeren, en niet mij op allerlei manieren tegen willen houden. Dit is ook volledig in het belang van het UWV maar ze zijn te dom om dit zelf te zien

Sorry voor mijn lange post, ik zit er echt even doorheen en ben erg emotioneel. Ik heb jaren gevochten voor mijn studie en ik wil zo graag een baan in dit veld. Ik zou een bijdrage kunnen leveren aan de duurzame ontwikkeling van de provincie en zelfs andere landen, hoezo is dit niet nuttig genoeg.

Ik heb mijn stagebedrijf maar verteld dat ik geen vergoeding hoef. Ik wil dat het UWV op zijn minst met een voorstel komt waar ik ook een beetje op vooruit ga. Ook al is het 50 euro per maand.

Beste GKIWI,

Maar het UWV was die direct op de hoogte dat je dit ging doen?

Zo ja dan hadden ze direct al uitleg moeten verlenen

Eerlijk gezegd?: Ik durf haast nog te wedden? Dat het zelfs bij Vrijwilligersvergoeding zo werkt, deze alsnog ingeleverd moet worden

Laatst zei iemand bij Sedna al tegen mij en mijn zus, al zou een ander maar een tientje naar je overmaken kan er eventueel zo geredeneerd worden van dat is geld (dus inkomsten)

Maar in dit verhaal, begrijp ik wel uit, dat die verdiensten ook weer ergens in de studie gedeelte gestopt word (dat is nogal rottig) want uiteindelijk, zij hoeven jouw opleidingsgedeelte niet te betalen en dan nog moeilijk doen, onvoorstelbaar (of tja ook weer niet)

Mensen zo snel mogelijk de uitkeringen willen hebben, betekent ook wel dat je die mensen moet motiveren en helpen (maar ja helaas vaak zat zijn er van die voorwaarden en noem het op)

Ik snap geen bal van heel die Participatiewet en ben er gestresst van


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!