Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Herkeuring oude Wajong
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Herkeuring oude Wajong
Lonelyboyke
53264

Hello allemaal,

Ik had een vraag over de herkeuring vanuit de oude wajong. Uit het niets kreeg ik een uitnodiging voor een herkeuring vorige week, terwijl ik in 2017 ook al een herkeuring had waaruit bleek dat ik arbeidsvermogen had en waarna mijn uitkering naar 70 procent is gegaan. In diezelfde periode ben ik voor mezelf begonnen en daar ook weer mee gestopt vanwege mijn gezondheid. Deze is momenteel dus minder dan in 2017...

Nu heb ik de herkeuring inmiddels gehad met een verzekeringsarts en daarna de arbeidsdeskundige en werd mij na het gesprek verteld dat het kan zijn dat mijn uitkering onterecht blijkt (ik heb deze inmiddels zon 17 jaar en ben in die tijd een aantal keer gezien) en dan per direct stopgezet zou worden (dat is tenminste wat ik er uit begreep). Ik ben hier behoorlijk van geschrokken en vraag me af of ik dat goed begrepen heb? Kunnen ze 'zomaar' een uitkering onterecht verklaren en die meteen helemaal stopzetten?

Thanks alvast, Boy

Allereerst een warm welkom op dit forum, Boy!

Ik kan me voorstellen dat je schrikt van de onverwachte keuring en het bericht dat je Wajong-uitkering kan stoppen.

We gaan je uitkering niet ‘zomaar’ stoppen. Je uitkering kan bijvoorbeeld stoppen als je (meer) gaat werken of als het beter gaat met je gezondheid. In je bericht lees ik dat het juist op deze punten minder goed gaat. Daarom is het advies om onze beslissing af te wachten. Daarin staat uitgelegd of je uitkering verandert.

Als we de uitkering gaan stoppen, dan staat ook in de brief en rapportages waarom we dat besluit hebben genomen. Neem contact met ons op, als deze beslissing vragen bij je oproept.

Met vriendelijke groet,

Nelleke
UWV Webcareteam

Hallo Boy, mag ik vragen of je oude Wajong uitkering wordt stopgezet en wat als reden wordt opgegeven?

Hier vind je meer informatie over wanneer je oude Wajong stopt.
https://www.uwv.nl/particulieren/arbeidsbeperkt/oude-wajong/einde-wajong...


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!