Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Herbeoordeling, hoe zit het nou?
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Herbeoordeling, hoe zit het nou?
Mahayana
8698

Ik snap er helemaal niks meer van. In mijn hoofd lopen alle topics door elkaar en ik heb even duidelijkheid nodig; duidelijke, korte taal.

De ene zegt; 
Als je 'arbeidsvermogen' hebt gekregen, terwijl je nu niet kan werken, maar later wellicht wél, dan kan je tot januari 2018 laten herbeoordelen en dan naar duurzaam geen arbeidsvermogen.

De UWV website zegt;
Formulier inleveren voor het herbeoordelen van je arbeidsvermogen, heeft alleen maar zin als je situatie zodanig is verandert dat je tot 2018 én verder, helemaal niet meer kunt werken. Dat het geen zin heeft om het formulier op te sturen als je later eventueel kunt werken.

Wat is het nou?

Ik heb Wajong2010. Ik zit in de werkregeling, zit in een traject, maar ik doe nooit meer dan 2 uur per week onbetaald werk. Ik heb de beoordeling ''wel arbeidsvermogen'' (omdat dit in de toekomst wordt verwacht).
Ik hoop ooit wel meer te kunnen werken maar of dat erin zit, geen idee.

Dus duidelijk:

Hoe zit het?
Maakt iemand zoals mij kans op een andere beoordeling?
Wie beoordeelt dit en bij wie moet ik zijn om het aan te vragen?

Heel erg bedankt!

Zoals je weet wordt in de wajong 2010 gekeken naar de regeling waar je inzit voor beoordeling wel/geen arbeidsvermogen. Als je het niet eens bent met de beoordeling kon je bezwaar aantekenen en dan ( dan pas) werd er gekeken naar de criteria voor arbeidsvermogen. Als uwv vindt dat je nu of in de toekomst aan die criteria kan voldoen krijg je, bij wajong 2010, arbeidsvermogen. Alleen als uwv vindt dat je nu en in de toekomst niet aan die criteria kan voldoen krijg je geen arbeidsvermogen.

In dit topic (https://perspectief.uwv.nl/forum/s/tip-opnieuw-beoordeling-arbeidsvermog...) heeft J96 geschreven dat hij van de werkregeling naar de uitkeringsregeling is geplaatst. Het is dus wel mogelijk om van de werkregeling naar de uitkeringsregeling te gaan maar dan moet uwv vinden dat je duurzaam ao bent.>

Laatst gewijzigd op: 03 oktober 2017 10:57

(deel 2)

Of je er kans op maakt kan ik zo niet zeggen, maar  je kan het altijd proberen.  Het wordt beoordeeld door het uwv en in de link naar het andere topic staat het formulier dat volgens mij daarvoor gebruikt moet worden (dat had je zelf al gevonden;-)

partner van tt

Dankjewel partner van tt,

Je zegt: '' Als uwv vindt dat je nu of in de toekomst aan die criteria kan voldoen krijg je, bij wajong 2010, arbeidsvermogen. Alleen als uwv vindt dat je nu en in de toekomst niet aan die criteria kan voldoen krijg je geen arbeidsvermogen.''

Hierdoor denk ik al, ja laat maar zitten. Er is geen kans dat ze zullen zeggen dat ik nooit arbeidsvermogen zal kunnen ontwikkelen. Vooral mijn arbeidsdeskundige niet, dat is zo'n optimist dat niet zo in psychische problematiek gelooft als in dat het extreem belemmerend kan zijn.


Laatst gewijzigd op: 03 oktober 2017 15:44

@Mahayana

Op basis van het bovenstaande denk ik dat je een kans maakt om van "geen arbeidsvermogen, maar mogelijk in de toekomst wel" naar "Duurzaam geen arbeidsvermogen" te gaan door een herbeoordeling.

Maar ik kan je geen zekerheid daarover geven, want ik ben geen arbeidsdeskundige en verzekeringsarts.

Laatst gewijzigd op: 03 oktober 2017 16:15

Dankje jan, dan ga ik het toch maar proberen.
Moet vóór januari 2018 ingediend zijn of vóór januari 2018 helemaal herbeoordeeld zijn? (Om even te weten hoeveel tijd ik nog heb, mijn hoofd zit al zo vol op het moment).

Ik zou het zo snel mogelijk doen. Ik raad je aan om iemand te vragen je te helpen.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!