Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Beoordeling van je arbeidsvermogen
help...
Michelle
9139

Hallo ik ben michelle en zou eigenlijk gaan emigreren in januarie...maar door omstandigheden gaat dit niet door....en ik ben heel erg ziek geworden omdat ik in een schimmel huis geleefd heb 8 maanden...nu ben ik bang dat ik opeens januarie aan het werk geduwt wordt of is dit niet zo"? ik snap er niks meer van met gekort worden en of je dan gelijk moet werken...want ik kan echt niks me lichaam is uitgeput en kan niet eens me bed uit komen en ben overal allergisch en gevoelig voor...het is me allemaal zo onduidelijk dat ik er niet meer uit kom

 

groetjes

Hoi @Micelle

Wel ongezond, een huis met schimmel. Kun je de wooncorporatie niet bellen of zij het kunnen oplossen?

Zolang je de oude Wajong hebt en “wel arbeidsvermogen” hoef je voor het einde van dit jaar niet op het startgesprek te komen. Met een oude Wajong mag je zeggen dat je tot het einde van 2017 met rust wilt worden gelaten.
De politiek moet nog beslissen over of je in de oude Wajong  ook vanaf 1 januari verplicht bent te komen naar het startgesprek.

(Je kunt ook zelf je arbeidsdeskundige vragen om een startgesprek door een bericht in je werkmap op werk.nl)

 

 

 

Laatst gewijzigd op: 09 oktober 2017 08:50

Niemand kan iemand dwingen te werken, we leven niet in een land met slaven. Wel is het zo dat de afspraken die je maakt tijdens het startgesprek dat je je daaraan moet houden.

Als je gezondheid is verslechterd kun je een kopie van het medisch verslag bij de huisarts vragen en deze naar het UWV sturen, samen met het formulier Doorgeven wijzigingen arbeidsvermogen

https://www.uwv.nl/particulieren/formulieren/doorgeven-wijzigingen-in-uw-arbeidsvermogen.aspx

Als je wel arbeidsvermogen hebt en geen werk dan wordt je Wajong uitkering vanaf 1 januari 2018 gekort. Wil je niet gekort worden en aan het werk dan kun je beter naar het startgesprek gaan.

quote:

Op 9 oktober 2017 schreef jan het volgende:

Zolang je de oude Wajong hebt en “wel arbeidsvermogen” hoef je voor het einde van dit jaar niet op het startgesprek te komen. Met een oude Wajong mag je zeggen dat je tot het einde van 2017 met rust wilt worden gelaten. De politiek moet nog beslissen over of je in de oude Wajong  ook vanaf 1 januari verplicht bent te komen naar het startgesprek.(Je kunt ook zelf je arbeidsdeskundige vragen om een startgesprek door een bericht in je werkmap op werk.nl)   

Even een correctie hierop Jan. Het startgesprek bij arbeidsvermogen is in de oude wajong wel verplicht. Je bent verplicht om naar het startgesprek te gaan. Tijdens dat startgesprek kan je dan aangegeven dat je afziet van ondersteuning door uwv en het uwv moet je dan, in ieder geval tot 1 januari 2018, met rust laten. Zoals je zelf aan aangeeft, of dat na 1 januari verandert is nog niks over bekend.

Michelle wat een ontzettend vervelende situatie voor je. Je uitkering wordt alleen gekort als je arbeidsvermogen hebt gekregen. Heb je geen arbeidsvermogen gekregen verandert er niks in de uitkering en ben je niet verplicht om te gaan werken.

Als je wel arbeidsvermogen hebt gekregen is het belangrijk om te weten in welke wajong regeling je zit (de oude wajong(van voor 2010) of de wajong 2010)en of en welke afspraken je met uwv hebt gemaakt. In de oude wajong, zoals Jan al aangaf, kan je afzien van ondersteuning door uwv en dan laten ze je in ieder geval tot 2018 met rust. Wat er daarna gebeurt is nog niet bekend maar als er ook in de oude wajong een passende arbeidsplicht zou gaan komen dan moeten ze , samen met jou, kijken naar wat voor jou op dat moment mogelijk is. Ook in de wajong 2010 moeten ze samen met jou kijken naar wat voor jou mogelijk en haalbaar is.

Zoals Jan al aangaf kan het verstandig zijn om je >

 

 

 

 

(deel 2) verslechterde gezondheid door te geven aan uwv. Want als jou gezondheid zo verslechterd is, kan het zijn dat als je afspraken met uwv zou hebben gemaakt  deze afspraken nu niet meer haalbaar zijn en veranderd moeten worden.

Heel veel sterkte!

Ik ben al een jaar uit het schimmel huis, maar ik ben zo ziek geworden dat ik allemaal rare klachten heb en ernstigee vitamine tekorten etc,en hierboven op een burnout heb, kan op moment niet meer lopen doet erg pijn,hele dag wattenhoofd ,,,alles wat ik aanraak krijg k last van..sorry heb ik er niet bij gezet ik bedoelde na januarie 2018....ik zou gaan emigreren en dan zou hij eind november contact opnemen dus dat wacht ik wel af dan....maar ik was bang dat ik aan werk moet want dat is echt onmogelijk kan amper me bed uitkomen of normaal eten...ik zit in de oude Wajong....nee heb er inderdaad niks over kunnen vinden wat er daarna gebeurt...maar zal nog eens een nieuwe arbeidsvermoge test aanvragen dan, want me situatie is heel erg verslechterd...dat ik gekort wordt is voor mij niet zo probleem alleen dat aan het werk moeten als je arbeidsvermogen heb vind ik eng ...dankjewel voor de sterkte 

Laatst gewijzigd op: 24 oktober 2017 15:30

Je kunt de herbeoordeling aanvragen met medische kopieën ook samen met iemand invullen. Dan heb je het gehad.

Het zou mooi zijn als je weer wat energie kreeg. Misschien is een wandelingetje en meezingen iets?


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!