Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Mariska. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Inkomen en uitkering > grens bijverdienen
Inkomen en uitkering
grens bijverdienen
YorickT
32564

Beste,

Ik fotografeer graag als hobby en merk dat zo nu en dan (1/2x per jaar) mensen interesse hebben in mijn kunsten en mij daarvoor willen betalen. Omdat ik de regels omtrent hier nogal vaag vind wijs ik deze verzoeken pertinent af.

Ik wil niet gekort worden op mijn uitkering maar zou wel bijvoorbeeld onkostenvergoeding willen vragen in zo'n gevallen. Als het kan zou een kleinigheidje (denk aan €10 - €50) naast die onkosten vergoeding welkom zijn.

Volgens de website moet je elke bijverdiensten binnen 1 week melden via het formulier en vanuit daar word gekeken of je gekort gaat worden op je uitkering. Heeft iemand hier ervaring mee waar die grens ongeveer ligt? En moet ik die onkostenvergoeding daarin ook meerekenen?

Het is niet dat ik omtrent mijn fotografie mijn eigen bedrijf wil starten maar gewoon wil weten wat ik met die verzoeken een paar keer per jaar het beste kan doen.

Ik heb een Wajong 2010 a.t.m

Bericht 1 van 2

Hoi Yorick,

Allereerst wil ik je welkom heten op dit forum.

Wat leuk voor je dat je hobby gewaardeerd wordt door andere mensen, die er zelfs voor willen betalen!

Een onkostenvergoeding waar je het over hebt, is voor als je vrijwilligerswerk doet. Ga je echt foto’s verkopen, dan zijn dat inkomsten.

Via deze weg kan ik echter niet bij je persoonlijke gegevens om je een duidelijk antwoord te kunnen geven. Wel heb ik hier de link naar de rekenhulpen voor je: https://www.uwv.nl/particulieren/rekenhulpen/index.aspx Onderaan vind je de rekenhulpen voor de Wajong-uitkeringen. Je kunt dan zelf een indicatie krijgen over de hoogte van je uitkering als je inkomsten hebt.

Bericht 2 van 2

Aangezien je aangeeft dat dit ongeveer 1 á 2 keer per jaar is, kun je beter even telefonisch contact opnemen via 088-898 9294 of een bericht sturen via Mijn Berichten op Mijn UWV. Mijn collega kan dan, via een beveiligd kanaal, wel bij je persoonlijke gegevens en zo nodig de uitkeringsdeskundige contact met je op laten nemen.

Ik wens je nog heel veel plezier met je hobby!

Met vriendelijke groet,

Monica
UWV Webcare


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!