Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Gemeentes in actie voor arbeidsbeperkten
Nieuws
Gemeentes in actie voor arbeidsbeperkten
Ray
7627

Wanneer je met loondispensatie werkt en daardoor op bijstandsniveau blijft, zit je in hetzelfde systematiek als met vrijwilligerswerk, arbeidsmatige dagbesteding en de tegenprestatie. Bij deze drie vormen werk je namelijk ook met behoud van uitkering.

Wanneer je echt betaald werk gaat doen, moet je daarvoor ook minimaal het Wettelijk Minimumloon verdienen.

Laatst gewijzigd op: 21 november 2017 16:58

Ja dus wat ga je erop vooruit, niks.. Daarom ben ik bezig met wat dingen, samen met SP, om actie te ondernemen tegen deze shit uit het regeerakkoord.

Als gemakkelijk alternatief voor arbeidsgehandicapten, werkgevers en de gemeentes is dat je als arbeidsgehandicapte wel met behoud van Bijstands- of Wajonguitkering werkt bij een werkgever, maar dat de werkgever of gemeente je dan een participatiebonus als aanvulling bovenop je Bijstands- of Wajonguitkering uitbetaalt volgens het systematiek van vergoedingen voor vrijwilligerswerk. Namelijk de participatiebonus van maximaal 150 Euro per maand met daarbij een maximum van 1500 Euro per jaar, zie https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdie... "Vrijwilligersvergoedingen". Daarbij wordt je uitkering niet gekort met je participatiebonus, waardoor werken loont.

Beste D.Mast,

 

''Participatiebonus''? U bedoel de onkostenvergoeding voor vrijwilligerswerk?

Ik krijg deze onkostenvergoeding voor mijn vrijwilligerswerk, als Wajong'er zonder arbeidsvermogen. Ik krijg 125 euro per maand! 12 x 125 = 1500 euro. Dat is inderdaad het maximale bedrag wat je per jaar mag krijgen. 

Op zich best aardig 996 euro netto Wajong + 125 onkosten vergoeding. Dat is ongeveer 1120 euro netto per maand. Daar komen de toeslagen nog bij. 

 

Ik kom in januari samen met mijn man weer onder deze norm (zelfs met de kostendelersnorm regel erbij in gezien) want als mijn man nog maar netto 940€ +- aan Wajong krijgt, en ik een 120€ +- via krantenwijken dan is dit: 940 + 120 = 1060€ en wij mogen hebben vanuit de kostendelersnorm regel erbij gezien 1120€ +- netto.

Dus ja wij zijn hiermee lekker zwaar de pineut.

Echt leuk dat korten verhaal niet dus, zorgde via krantenwijken dat ik uit bijstandsaanvulling eruit kon, want bijstand is geen pretje, zeker als ze zeggen je had Wajong Toeslag recht moeten krijgen, omdat daar toch ook al kostendelersnorm op word toegepast wie snapt dit nog?.

Ik snap alleen maar dat ik mijn Gemeente in 2 situaties gelijk kan geven, werkt mijn man krijgen of hebben wij dit bedrag niet, want alles gaat van je uitkering af, en ja de Wajong Toeslag kwestie, ik had dus niet eens wat te maken te horen hebben met de Gemeente toch?.

Groetjes

Laatst gewijzigd op: 19 december 2017 22:14

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!