Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Geen voorlopige en definitief oordeel, maar wel startgesprek?!
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Geen voorlopige en definitief oordeel, maar wel startgesprek?!
Rustnodig
422812

Goedeavond,

1. Ik ben dusdanig ernstig ziek dat ik ruim een half jaar al niet instaat ben geweest om de vragenlijst in te vullen en terug te sturen naar het UWV. Ik heb de vragenlijst met dagtekening 6 juni 2016 nog niet ingevuld (aangetekend verstuurd) en tussentijds heb ik nog gebeld dat het mij niet eerder is gelukt om alles in te vullen vanwege mijn ziekte. Ik heb in de tussentijd ook hulp gevraagd aan het buurtteam maar kon het vanwege mijn ziekte helaas niet opbrengen om alles in te vullen. Het zijn voornamelijk de stemmen die mij belemmeren om dingen te doen waar concentratie nodig is.

2. Vervolgens denk ik dat ik ergens in november heb ik gebeld dat het tot nu toe door mijn ziekte niet is gelukt om in te vullen en te retourneren maar mij best ga doen het alsnog zsm. in te vullen en terug te sturen.

3. Vervolgens in januari en deze maand met buurtteam erover gehad en afspraak gemaakt om het zsm. in te vullen maar vanwege mijn situatie is het niet gelukt.

4. Opeens krijg ik vandaag aangetekend een brief met een afspraak voor 3 maart om 10.00. In de brief staat dat ik al eerder een brief gehad zou hebben over het feit dat ik arbeidsvermogen zou hebben.

5. Ik heb echter geen brief met voorlopige beoordeling ontvangen, ook geen reactieformulier om mijn verhaal te doen.

6. Ik heb naar mijn mening geen arbeidsvermogen, ik voldoe niet aan de 4 gestelde eisen. Zo kan ik niet eens mijn persoonlijke verzorging doen, ik heb dan ook een pgb van de gemeente en krijg elke dag hulp in de persoonlijke verzoring. Daarnaast ben ik niet eens instaat om mijn eigen administratie te doen en niet instaat zelfstandig naar afspraken te gaan met mijn artsen.

7. Ik ben niet eens instaat om mezelf te verzorgen, laat staan dat ik instaat ben om ook maar 1 uur ergens te gaan werken. Ik heb geen arbeidsvermogen, uit mijn situatie blijkt dat heel duidelijk. Ik kan dat onderbouwen met de nodige stukken, echter is het mij tot nu toe niet gelukt om het formulier van het UWV te retourneren. Dat is dan ook direct een voorbeeld hoe moeilijk ik het heb en niet instaat ben de meest eenvoudige dingen te doen. Ik ben al uren bezig om dit verhaal op te schrijven, ik word gek van de situatie. Ik ben bang dat ik in een eindeloze discussie en gedoe terecht kom met het UWV, wat ik ten eerste niet wil en ten tweede niet aankan.

8. Ik ben nu bezig om te regelen dat iemand mijn zaken voortaan waarneemt, ik ben van plan om op korte termijn bewindvoering aan te vragen, ik kan mijn eigen zaken niet regelen en ook niet met de hulp van het buurtteam. Normaal gesproken krijg ik weinig spannende brieven binnen, alle rekening worden automatisch afgeschreven en andere post is nooit dusdanig dat ik daar echt tijd in moet steken om iets te regelen.

9. Door deze situatie ben ik wel wakker geworden en besef ik dat ik nu echt alles moet gaan regelen omtrent het feit dat iemand mij helpt bij mijn papierwerk en de verantwoordelijkheid die daarbij komt kijken.

Samenvattend
Ik heb een formulier ontvangen waarin het UWV vraagt om meer informatie. Vervolgens ruim een half jaar later een brief met een afspraak voor 3 maart om 10.00. Ik heb in de periode tussen ontvangst formulier en de brief met de afspraak vandaag nooit een andere brief ontvangen. Ook wanneer ik inlog op mijnuwv staat er geen andere brief tussen dan de brief uit juni 2016 mbt. het vragen formulier.

Ik heb dus geen brief met de voorlopige beoordeling ontvangen, geen reactieformulier en geen brief met het definitief oordeel. Is dit ook bij iemand anders zo gegaan? Wat zijn mijn rechten? Kan iemand mij hier wat advies bij geven?

Pagina's

Bericht 1 van 2

Beste Rustnodig,

Ik kan me goed voorstellen dat die uitnodiging voor een afspraak je overvalt.

Je geeft aan dat je de brieven over de voorlopige en definitieve beoordeling arbeidsvermogen niet hebt ontvangen.

Ben je het niet eens met de definitieve beoordeling dat je arbeidsvermogen hebt?
Dan kun je hier bezwaar tegen maken.

Uit je bericht begrijp ik dat het niet is gelukt om de vragenlijst op tijd in te vullen.
Inzage in jouw persoonlijke situatie heb ik niet, maar het is goed mogelijk dat je voor het startgesprek bent uitgenodigd, omdat ze de reactie niet tijdig van je hebben ontvangen.

Neem contact op met de klantenservice.
Geef duidelijk aan dat je de voorlopige en definitieve beoordeling niet hebt ontvangen.

Lees verder in deel 2

Laatst gewijzigd op: 16 februari 2017 13:53

Bericht 2 van 2

Je wordt doorverbonden met de arbeidsdeskundige met wie je het gesprek hebt.
Die kan dan bepalen wat er met de uitnodiging gebeurt.

Wil je dat wij hier voor jou achteraan gaan?
Mail je persoonlijke gegevens dan even naar wajongforum@uwv.nl

Ik wens je veel sterkte!

Met vriendelijke groet,
Stella
UWV Webcare Team

Laatst gewijzigd op: 16 februari 2017 13:54

Beste Stella,

1. Ik heb hulp geregeld en ben al de hele dag bezig om alles uit te zoeken. Ik haal van alles door elkaar en de hulp komt als geroepen. Dit is wat ik tot nu toe heb uitgezocht en wat ik wijzer ben geworden na 3 gesprekken vanochtend met het UWV:

2. De brief uit juni 2016 betreft een brief over de toeslagenwet, ik dacht dat de brief over het formulier ging betreft arbeidsvermogen en dat de brief over arbeidsvermogen ook in juni 2016 was gestuurd.

3. De brief van 28 juli 2016 is al een herinnering dat ik het vragenformulier niet heb ingevuld. De brief suggereert dus dat ik al eerder een brief met het vragenformulier niet retour heb gestuurd. Ik heb deze brief niet ontvangen. Wat mogelijk het probleem is dat er volgens de medewerkster eerder brieven retour zijn gekregen die naar een postbus zijn gestuurd, ik heb overigens geen postbus.

4. Ik zou volgens de medewerkster een brief ontvangen moeten hebben met datering 12 januari 2016 met het besluit.

5. Ik heb die brief echt niet ontvangen, ik heb er geen belang bij om dat te ontkennen, het is juist alleen maar nadelig voor mij omdat ik dan geen gebruik kan maken van mogelijkheid om bezwaar te maken. Toen heeft de medewerkster mij uitgelegd dat ik nog tot 24 februari 2017 de tijd heb om bezwaar te maken. Ik heb gevraagd om een kopie van de brief, de eerste medewerkster vertelde mij dat ze dat niet kon sturen, de 2e medewerkster vond dat het geen zin had omdat mijn bezwaartermijn bijna verloopt en ik maar snel bezwaar moet maken terwijl ik niet eens de brief heb. Ze heeft me uitgelegd dat ik moet verwijzen naar de brief van 12 januari (terwijl ik die niet eens heb ontvangen).

6. Ik heb de afspraak geannuleerd voor 3 maart 2016 om 10.00, de medewerker gaat navragen of de afspraak pas kan plaatsvinden na het bezwaar.

7. Ik probeer morgen met de hulp een email te sturen naar het e-mailadres dat je hebt gepost omdat ik me erg zorgen maak en meer informatie nodig heb.

Laatst gewijzigd op: 16 februari 2017 15:44

8. Ik wil ten eerste graag een kopie van de brief van 12 januari en ook graag de track & trace code van de brief zodat ik kan nagaan waar het mis is gegaan. Want ik ben bang dat ik misschien wellicht weer een brief krijg dat ik weer niet ergens op gereageerd heb terwijl ik niks ontvangen heb.

9. Ik vond het wel jammer dat de medewerksters best boos waren en vonden dat het allemaal mijn schuld was omdat ik niet zou reageren op meerdere brieven. Uitleg dat ik die brieven niet heb ontvangen maakte daar geen verschil in, ze bleven koelbloedig en ik werd er bang van. Ik voelde me alsof ik een crimineel was, alsof ik express ontvangst van brieven ontken. Ten eerste ben ik niet zo en ten tweede haal je geen voordeel door brieven te ontkennen. Ze stellen dat de brieven aangetekend verstuurd zijn en niet door UWV retour zijn ontvangen, dan moet het heel makkelijk om met de track & trace code alles na te gaan. Ik zou heel graag de track & trace code willen.

Laatst gewijzigd op: 16 februari 2017 15:47

10. Mijn begeleider zorgt ervoor dat morgen alles op de mail wordt gezet zodat ik hulp kan krijgen met het bezwaar.

Dank voor uw reactie, ik zal alles mailen en ook aan getekende brief naar het UWV sturen om alles duidelijk te maken. Zowel een brief met het bezwaar alsmede een brief om het brievenprobleem uit te leggen etc....

Alles wat door mij en mijn begeleider wordt opgeschreven, de telefonische gesprekken etc... worden allemaal opgeslagen. Mag ik bijv. de telefoongesprekken in mijn bezwaar gebruiken? Want ik vind het heel raar dat wordt geweigerd om een kopie van de brief te sturen en de track & trace code ook niet wordt gegeveven.

Laatst gewijzigd op: 16 februari 2017 15:53

Beste Rustnodig,

Ontzettend verstandig dat je hulp hebt geregeld.
Deze situatie is al lastig genoeg zo.

Je hebt in ieder geval de juiste stappen ondernomen.
De afspraak is geannuleerd, en je hebt een kopie van de brief van 12 januari 2016 opgevraagd.
Ik vind het erg jammer dat deze kopie niet naar je is opgestuurd.

Laat ik duidelijk zijn;
ik twijfel absoluut niet aan je woord, dat je de brief echt niet hebt ontvangen.

In je bezwaar kun je al het materiaal gebruiken dat je hebt verzameld.
Hier hoort ook informatie uit telefoongesprekken bij.

We zien je mail met je persoonlijke gegevens tegemoet op wajongforum@uwv.nl.
Dan kunnen we voor je gaan uitzoeken wat hier aan de hand is.

Met vriendelijke groet,
Stella
UWV Webcare Team

Laatst gewijzigd op: 17 februari 2017 10:31

Beste Stella,

Dank voor de hulp. Ik heb zojuist een e-mail gestuurd.

Laatst gewijzigd op: 17 februari 2017 11:17

quote:

Op 16 februari 2017 schreef Rustnodig het volgende:

Ze stellen dat de brieven aangetekend verstuurd zijn en niet door UWV retour zijn ontvangen, dan moet het heel makkelijk om met de track & trace code alles na te gaan. Ik zou heel graag de track & trace code willen.

UWV aangetekend een brief verstuurd?
Daar heb ik nog nooit van gehoord.

Ik wens je heel veel succes!

Laatst gewijzigd op: 17 februari 2017 14:04

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!