Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Geen vergoeding meer voor helderzienden opleiding
Nieuws
Geen vergoeding meer voor helderzienden opleiding
Stormy
13777

Op http://www.kwakzalverij.nl/1742/UWV_vergoedt_helderziende_opleiding_niet... valt te lezen dat de beruchte 'opleiding' tot helderziende niet meer wordt vergoed door het UWV. Niet omdat de overheid tot de conclusie is gekomen dat ze met het gedogen en accepteren van deze opleiding mensen besodemieteren (hebben ze geen problemen mee, aangezien ze het zelf schaamteloos doen), maar omdat de opleiding niet kan voldoen aan de toegezegde baangarantie. Schijnbaar is er minder vraag naar oplichters dan gedacht werd.

Dit is dan wel weer jammer: "Ook bepalen de minister of het UWV niet “welke opleidingen of beroepen gewenst zijn, behoudens banen in de seksindustrie”, laat de minister in beleidsjargon weten." Mocht blijken dat ik daadwerkelijk arbeidsvermogen heb en er in de toekomst gesteld gaat worden dat ik daarom MOET werken, zie ik geen andere keus dan met mijn benen wijd te gaan liggen. Zou dan wel handig zijn als je kunt leren hoe je dat dan het beste kunt doen om zoveel mogelijk klanten te kunnen verwerven, maar helaas... De kans dat ik een goede, winstgevende 'ouwe hoer' ga worden is hiermee ook al nihil... En dat in een land waarin prostitutie legaal is. Al zou het in dit geval gaan om, door de overheid, verplichte prostitutie.

Deze quote is dan wel weer interessant "De belangrijkste drijfveer om een opleiding te subsidiëren (in dit waarzeggersgeval maximaal duizend euro) is een redelijke garantie op een baan."De belangrijkste drijfveer is dus de baangarantie, maar dit hoeft dus niet zozeer een 100% garantie te zijn (zoals eerder werd gesteld), maar een 'redelijke' garantie. Wat redelijk dan weer inhoudt, wordt alsnog in het midden gelaten.

HAHA
Ze zeggen alleen maar ja tegen een opleiding als er dus een “redelijke baangarantie” is, maar tegelijkertijd flikkeren we wel mensen in de groep “arbeidsvermogen” ongeacht of ze nou wel of geen werk kunnen vinden, dus daar is die baangarantie ineens helemaal niet van belang. Leuk he, met twee maten meten.

echt kansloos dat ze zo een opleiding de afgelopen jaren hebben vergoed, ronduit belachelijk, dat het nu stopt vind ik een goede zaak. Ik kom al jaren niet in aanmerking voor scholing via het UWV, maar ze bieden andere mensen wel een"opleiding" aan die in mijn ogen niet meer is dan geld over de balk smijten. Ik snap na al die jaren nog maar weinig van de UWV logica.

Laatst gewijzigd op: 30 november 2015 13:35

Ik vind het goed dat occulte opleidingen niet vergoed worden! Als christen moet ik niets van occultisme en waarzeggerij hebben, omdat je je daarmee op het terrein van de boze, ook wel Gods tegenstander, de satan begeeft.

Laatst gewijzigd op: 30 november 2015 13:52

Ik dacht dat Satan een ander woord voor Kleinsma was. Zal me wel vergist hebben dan.

Ik vind Klijnsma geen satan, maar vooral iemand die geen idee heeft wat ze aan het doen is met haar wet, althans zo komt het op mij over. Ik zou trouwens ook voor geen goud in haar schoenen willen staan, wat een hondenbaan politicus zijn. Ik denk dat de participatiewet straks meer verliezers zal kennen dan winnaars, dat kan ik nu al bedenken, maar in Den Haag blijkbaar niet.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!