Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Geen reactie van uwv op bezwaar
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Geen reactie van uwv op bezwaar
marieke1954
15716

Op 25 oktober 2016 ontving ik als curator een brief voor mijn curandus. De welbekende brief over arbeidsvermogen. Ik heb meteen bezwaar gemaakt aangezien mijn curandus een CIZ verklaring heeft vanaf 2015 dat ze o.a. recht heeft op 9 dagdelen dagopvang per week. Nu 10 weken verder heb ik op geen enkele manier enige reactie ontvangen. In die brief staat overigens dat men binnen 6 weken contact zal opnemen. Geen ontvangstbevestiging, geen inhoudelijke brief, nul reactie van het UWV. Wie herkent dit verhaal? Vanmiddag heb ik overigens een brief de deur uit gedaan hierover.

Hallo Marieke,

Ik lees op de website van het UWV op de pagina over bezwaarprocedures dat er in dit geval, zoals ook in uw bericht, bij dit type bezwaar binnen zes weken een uitslag had moeten zijn. Maar ook al een ontvangstbevestiging. Het doet de indruk ontstaan dat het bezwaar niet goed is aangekomen of niet goed in behandeling is genomen.

Op internet kom ik geen berichten tegen dat er bij het UWV massaal post kwijt raakt of bezwaarschriften niet onbeantwoord blijven. Het kan helaas natuurlijk altijd voorkomen dat dit wel zo is.

Nog even de link met informatie waar ik eerder naar verwees: http://www.uwv.nl/particulieren/klantenservice/klachten-bezwaar-beroep/b...

Ik hoop dat je snel iets hoort na ontvangst van deze tweede brief, eventueel zou je ook nog even telefonisch contact kunnen zoeken.

Groet,

Sjoerd

Bedoel je dat je cliënt de voorlopige beoordeling heeft ontvangen en heeft aangegeven het daar niet mee eens te zijn? Of heeft hij de definitieve beslissing ontvangen en zijn jullie daartegen in bezwaar gegaan? Hier zit een groot verschil tussen betreft de afhandeltermijn. Bij het bezwaar maken tegen de voorlopige beoordeling is geen officiële termijn waarbinnen UWV de definitieve beslissing moet afgeven. Simpelweg omdat er geen officiële aanvraag is het arbeidsvermogen te beoordelen. Vanuit de wetgeving moeten alle beslissingen wel voor 2018 genomen zijn natuurlijk. Al verwacht ik dat de beslissing voor jouw cliënt niet zo lang op zich gaat laten wachten. Als je wilt weten wat de stand van zaken is dan zou ik er even achteraan bellen op 0900-9294.

Bij een officieel bezwaarschrift tegen de definitieve beslissing is wel een wettelijke termijn waarbinnen UWV een beslissing moet nemen. Deze is 13 weken. Ook hier kan je altijd achteraan bellen om te vragen hoe het ermee staat.

Inderdaad wel een vreemde manier van met elkaar omgaan van het UWV als je na 10 weken nog niets hebt gehoord. (Ik vind overigens 10 weken niets van je laten horen al veel te lang).
Je krijgt een soort van "verdwenen in het zwarte gat" gevoel.

Het is bepaald niet de eerste keer dat het UWV niet reageert. Omdat mijn curandus in het verleden bij de sociale werkplaats zat, meent men dat ze arbeidsvermogen heeft tenzij ik het tegendeel kan aantonen. Dat kan ik en heb dat al eerder gedaan. Al die papieren hebben ze daar. De brief zal ergens kwijt zijn geraakt, maar dan nog is het raar dat er geen contact met mij is opgenomen. Want als ik géén bezwaar zou maken had met binnen vier weken contact op zullen nemen. Dit is wel degelijk aan termijn gebonden, want dit is een officieel bezwaar. Wel krijg ik de indruk als ik alles eens lees hier en de verhalen die ik af en toe hoor, dat het personeel zelf de regels vaak niet begrijpt. En daar kan ik best inkomen.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!