Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Geen arbeidsvermogen boven 50 jaar vast beleid
Nieuws
Geen arbeidsvermogen boven 50 jaar vast beleid
Tussengas
141412

Zoals het gerucht al rond ging:
Geen herkeuring voor 50-plusser in Wajong'
http://nos.nl/l/2149100

Onderwerp gesloten

Het is weer typisch een nieuwsartikel, aan het begin staat dus dat het om een bepaalde groep gaat, decennia een uitkering, en voor je 18-de een beperking aan het einde staat dat het om alle 50 plus Wajongers gaat.

Wil eerst het krantenartikel zelf lezen, voor ik het vertrouw.

Of een specifieke toezegging van het UWV zelf hoe de boel geïnterpreteerd moet worden.

Laatst gewijzigd op: 19 december 2016 05:08

Als je op de dag dat je 17 jaar werd ao was, had je vanaf je 18e recht op aaw- en later de wajonguitkering (ook al had je die uitkering pas jaren later aangevraagd). Van die groep met uitkering van wie nu 50 jaar of ouder is, krijgt iedereen 'geen arbeidsvermogen' toegekend. Het gaat om plm 36000 mensen.

Ik meen dat tt ooit een uitspraak van de CRvB heeft genoemd waarin staat, met andere bewoordingen welliswaar, dat mensen geboren voor 1980 van rechtswege ao zijn in de zin vd aaw/wajong als ze vanaf hun 17e jaar gedurende een jaar aaneengesloten ao zijn (en voor 2010 een wajonguitkering hebben aangevraagd). Op die manier kan je dan zeggen dat de mensen uit die groep met een wajonguitkering al decennia lang in de uitkering zitten...

Laatst gewijzigd op: 19 december 2016 07:10

Het artikel zelf :
http://www.trouw.nl/tr/nl/39681/nbsp/article/detail/4436690/2016/12/19/W...

Het is niet dat mevrouw Klijnsma plotseling een hart heeft gekregen, men vreest dat de vijftig plussers massaal bezwaar gaan maken.

Citaat : "We willen Wajongers niet meer belasten dan strikt noodzakelijk", zegt Klijnsma nu.

Je moet maar durven.

Staat vanmorgen ook zo op teletekst.

GEEN KERKEURINGEN OUDEREN IN WAJONG.

Laatst gewijzigd op: 19 december 2016 09:03

Ook de televaag komt ermee:
http://www.telegraaf.nl/binnenland/27264046/__Geen_keuring_50__er_Wajong...

ik vind het een stap in de goede richting maar deze berichten zeggen natuurlijk niets over een nieuw kabinet en hun eventuele snode plannen.

quote:

Op 19 december 2016 schreef Ikkeweenie het volgende:

Het is niet dat mevrouw Klijnsma plotseling een hart heeft gekregen, men vreest dat de vijftig plussers massaal bezwaar gaan maken.

Citaat : "We willen Wajongers niet meer belasten dan strikt noodzakelijk", zegt Klijnsma nu.

Je moet maar durven.

Wel grappig dat de werkelijke reden erachter staat: "Daarbij had het UWV toegezegd om de herindeling van Wajongers uit te voeren met de artsen die al beschikbaar zijn. Dat gaat niet lukken als nog zo'n tienduizend 50-plussers een medische keuring moeten krijgen. Ook dat is reden om de ouderen uit te zonderen. Klijnsma zegt daarover: "De wijziging maakt het mogelijk dat het UWV de herindeling conform afspraak kan afronden."

Goed nieuws voor de mensen die het betreft. maar aangezien in dit artikel feiten staan die van te voren al (door uwv) waren aangegeven had men deze groep een heleboel stress en ellende kunnen besparen door direct uit te zonderen. En een groep van 8000 50+, die nu werken, krijgen sowieso wel av.

Laatst gewijzigd op: 19 december 2016 10:26

Uitzonderen van 50-plus Wajong van herindeling, daar heeft de FNV Wajonggroep ook altijd voor gestreden. In elk overleg met staatssecretaris Klijnsma, UWV en overige politiek, hebben wij dit punt aangekaart. Wij zijn blij dat (de niet-werkende) 50-plus Wajong wordt uitgezonderd van herindeling, en dus niet met een korting van 5% te maken krijgt.
https://www.fnv.nl/over-fnv/pers/persberichten/persarchief/2016/december...

Maar wij vinden ook dat de korting van 5% voor alle Wajongers van de baan moet. Daar blijven wij, naast andere punten, voor doorstrijden!
Je kan ons volgen op
https://www.facebook.com/Wajonginactie/
en
https://www.fnv.nl/sector-en-cao/alle-sectoren/uitkeringsgerechtigden/wa...

Laatst gewijzigd op: 19 december 2016 11:08

We hebben al jullie vragen gezien hoor. Omdat er zoveel onduidelijkheid is nu, is het belangrijk dat UWV met een duidelijke uitleg komt naar aanleiding van het nieuwsbericht in Trouw en andere media. Daar wordt nu heel hard aan gewerkt. We komen zo snel mogelijk met een reactie. 

Zouden jullie in dit topic verder willen praten? 

https://perspectief.uwv.nl/forum/s/bericht-in-trouw-wajonger-van-50-plus-niet-naar-uwv

Deze sluit ik voor nieuwe reacties zodat het overzichtelijk blijft. 


Onderwerp gesloten
Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!