Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Beoordeling van je arbeidsvermogen
geen arbeidsvermogen
wannes83
15695

hallo,

ik ben gekeurd en heb geen arbeidsvermogen gekregen.

Ik blijf de 75% houden.
zijn er daarnaast nog verschillen regelingen/rechten/plichten tussen oude wajongers met arbeidsvermogen en oude wajongers zonder arbeidsvermogen?

groetjes,

wannes

Hallo Wannes, 

Nee er zit geen verschil in de verplichtingen van oude Wajongers met of zonder arbeidsvermogen. Wel is het zo dat er bij arbeidsvermogen een gesprek wordt gepland. Dit is een startgesprek op het Werkplein. Samen met een arbeidsdeskundige wordt er dan besproken wat jouw mogelijkheden zijn en of je ook aan jouw re-integratie wilt gaan werken. Alle afspraken worden dan beschreven in jouw persoonlijk plan. Het is dan ook de bedoeling dat jij je hier aan houdt. Dit klinkt streng maar de afspraken worden samen met jou gemaakt, er wordt dus rekening gehouden met wat je kan en wilt. Wil je niet werken aan jouw re-integratie dan dan zal UWV jou ook met rust laten, dit staat dan in het persoonlijk plan. 

Wel kunnen deze regels in de toekomst veranderen door nieuwe plannen van de overheid. Dit zal dan ruim van te voren worden vermeld op onze site. 

Met vriendelijke groet,

Jeroen 

UWV WebcareTeam

Laatst gewijzigd op: 13 februari 2017 12:27

Hoi bedankt voor de reactie, maar ik heb geen arbeidsvermogen gekregen.
Ze zeiden dat ze me voor goed met rust zouden laten als Wajonger, zonder arbeidsvermogen. Klopt dit?

Klopt hoor. Als je de beoordeling geen arbeidsvermogen hebt gekregen, dan is re-integratie natuurlijk helemaal niet aan de orde.

Laatst gewijzigd op: 13 februari 2017 14:08

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!