Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Geef geen medische informatie?
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Geef geen medische informatie?
Miekio
16599

Verloopige beoordeling, staat bij geef geen medische informatie ivm privacy. Maar hoe kan ik nou de situatie uitleggen en vertellen waarom ik het niet eens ben, als ik geen medishce info kan geven?

Hi Miekio,

Je geeft aan dat je het niet eens bent met de voorlopige beoordeling arbeidsvermogen. Je wilt nu weten hoe je je situatie kan uitleggen, als je geen medische informatie kunt geven.

Goede vraag, zeg!

Als je aangeeft dat je het niet eens bent met de indicatie arbeidsvermogen, dan nemen we binnen 6 weken contact met je op om dit te bespreken. Hebben we meer informatie nodig om je situatie goed te beoordelen, dan ontvang je van ons een vragenlijst. Soms nodigen we je uit voor een gesprek met een verzekeringsarts/arbeidsdeskundige. Met de nieuwe informatie maken wij een definitieve beoordeling.
1/2

Laatst gewijzigd op: 10 maart 2017 14:27

2/2

Medische informatie is strikt persoonlijk en zeer vertrouwelijk. Om te voorkomen dat deze informatie in de verkeerde handen kan vallen, adviseren wij deze gegevens niet bij het reactieformulier te sluiten. Indien nodig, zullen we daar op een later tijdstip naar vragen.

Ik wens je veel sterkte!

Met vriendelijke groet,

Petra
UWV WebcareTeam

Laatst gewijzigd op: 10 maart 2017 14:28

Maar wat kan ik nu wel zetten in de toelichting?
Wie krijgt het te lezen

Wat is "verkeerde handen"?

Ik twijfel nu erg over de inhoud vd toelichting brief. Wat zet je er in, zet je er bijvoorbeeld in dat je niet kan werken omdat je ziek bent en beperkingen hebt? Of is dat ook "persoonlijk en prive"?

Laatst gewijzigd op: 12 maart 2017 13:47

Je kunt er alles inzetten wat niks met medische dingen te maken heeft. Dat je ziek bent, kun je er dus NIET inzetten.

Normale ambtenaren van het UWV krijgen het te lezen. Medische informatie is voorbehouden aan dokters. Vandaar dat je dat er ook niet in zet.

Verkeerde handen zijn o.a.: potentiele werkgevers die je vervolgens niet aannemen, verzekeringsmaatschappijen die je als klant weigeren of medicijnfabrikanten die je iets willen aansmeren. Eigenlijk iedereen waarvan je niet wilt dat ze informatie over je ziekte hebben.

Met "verkeerde handen" bedoelde Petra medewerkers die niet gemachtigd zijn medische gegevens in te zien. Alleen verzekeringsartsen zijn dat. Dat je ziek bent of een beperking hebt kan je er gerust inzetten. Zet er alleen niet in wat je dan precies hebt. Want dan wordt het medisch. Als medische informatie nodig is, dan raad ik je aan in te vullen dat je het niet eens bent met met de voorlopige beoordeling vanwege medische redenen en dat er aanvullende medische informatie bij jou opgevraagd kan worden.

Dankjewel
Ik begrijp dat ike r geen diagnose en medicijnen in moet zetten nu.

Maar, hoe doe je dat met uitleg. Leg je bijvoorbeeld uit "ik heb met dit of dat beperkingen"?
Bijvoorbeeld ik kan niet lopen, of ik kan mijzelf niet aankleden zet je dst daar in of is dat ook medisch?

Ik ben bang te weinig te zeggen, maar nu ook bang om te veel te zeggen.

Dat je jezelf niet zelf kan aankleden door de beperking die je hebt, dat kan je er gerust inzetten. Zolang je de beperking zelf er maar buiten laat, want als je noteert welke beperking je hebt, dan wordt het medisch. Ik zou als ik jou was echt zo uitvoerig mogelijk uitleggen wat je situatie is. Waar nodig kan je verwijzen naar medische informatie die bij jou opgevraagd kan worden.

Laatst gewijzigd op: 13 maart 2017 13:27

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!