Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Beoordeling van je arbeidsvermogen
expertise
Dannyvb33
16017

.."........

Hoi Danny! Net als jij, ben ook ik daar wel benieuwd naar. Ik ga het voor je laten uitzoeken. Zodra er een antwoord is laten we het je weten :-)

Laatst gewijzigd op: 31 mei 2018 09:37

We hebben een antwoord op jouw vraag over een psychiatrische expertise, Danny. Het is mogelijk dat een verzekeringsarts hulp nodig heeft van een andere medisch specialist, zoals een cardioloog, een psychiater of revalidatiearts. We vragen de specialist om onderzoek te doen en daarover te rapporteren naar de verzekeringsarts. Er worden geen hele dossiers opgevraagd.

1/2

2/2

De ingeschakelde specialist is niet onafhankelijk, maar werkt in opdracht van UWV

Net als de verzekeringsarts kan de specialist gerichte vragen stellen aan behandelaars. Dit zal altijd gebeuren na overleg met jou. 
van jou wordt dan wel verwacht dat je aan het onderzoek van de specialist meewerkt, en dus toestemming geeft voor het contact met de behandelaars.

Er wordt gevraagd om een onderzoek waarmee de verzekeringsarts tot een beter onderbouwd oordeel kan komen.
Zo kan de verzekeringsarts beoordelen welke lichamelijke, psychische of verstandelijke beperkingen je hebt. Hiermee kan gekeken worden welke mogelijkheden er zijn voor het uitvoeren van betaald werk.

Met vriendelijke groet,
Marthijn
UWV Webcareteam

Het is goed dat je iemand meeneemt naar het gesprek, Danny. Het kan zijn dat de verzekeringsarts meer informatie nodig heeft om zijn oordeel te kunnen onderbouwen. In dat geval zal na het gesprek duidelijk worden of er nog een specialist ingeschakeld moet worden.

Je kunt ook vragen aan de verzekeringsarts of hij nog een specialist gaat inschakelen. Je weet dan direct waar je aan toe bent.

Met vriendelijke groet,
Marthijn
UWV Webcareteam

Dat is een goede vraag, Danny. Ik kan via het forum geen persoonlijke informatie geven. Via dit forum heb ik geen inzage in jouw dossier.

Het beste kun je jouw vraag aan de verzekeringsarts zelf stellen. Hij bepaalt namelijk of een expertise nodig is. Ook kun je in jouw situatie vragen of een medewerker van GGZ jou kan helpen de vraag beantwoord te krijgen.

Ik wens je veel succes in jouw situatie!

Met vriendelijke groet,
Marthijn
UWV Webcareteam

Laatst gewijzigd op: 04 juni 2018 14:20

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!