Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Beoordeling van je arbeidsvermogen
Even voorstellen.
Martina6237
9839

Hallo ik ben Martina een vrouw van 55 jaar.

Jaren heb ik een oude Wajong-uitkering gehad en daarnaast werkte ik met een WSW-indicatie bij een sociale werkplaats.

Helaas door mijn beperkingen en zware depressies ben ik opnieuw gekeurd door een verzekerigsarts en arbeidsdeskundige van het UWV na ruim een jaar ziek te zijn geweest en die hebben me volledig arbeidsongeschikt verklaard voor werk nu en voor de toekomst.

Ik krijg nu een IVA uitkering gecombineerd met een Wajong uitkering en de 5% korting zou dus verdwijnen (is me telefonisch toegezegd steeds opnieuw)

Helaas kwam ik er vandaag achter dat er alsnog 5% gekort is op mijn Wajong en dat bij hun afdeling niets bekend is dat ik volledig afgekeurd ben en er nog steeds bekend is dat ik arbeidsvermogen heb, terwijl ze juist enkele maanden onderling overleg hebben gepleegd over mijn afkeuring en mijn staat van arbeidsongeschiksheid.

Nu zou ik voor mijn Wajong dus opnieuw gekeurd moeten worden om te bekijken of ik echt nog arbeidsvermogen heb of niet.

Dit alles bezorgd mij erg veel stress, meer klachten en angsten.

Sorry als ik al gelijk met alles in huis val, misschien is dit niet de bedoeling van een voorstelling.

Hallo Martina, welkom bij de club!

Laatst gewijzigd op: 14 februari 2018 08:54

Wel een vreemde gang van zaken met de keuring.

Heb je van je keuring waarbij je al volledig arbeidsongeschikt werd verklaard voor werk nu en voor de toekomst nog een bewijs dat die keuring er is geweest? Of is iemand mee geweest?

Bijvoorbeeld een brief met de uitnodiging of een bericht in mijnuwv of in je werkmap op werk.nl

Dag Martina, ik heb jouw topic even verplaatst naar het thema "Beoordeling van je arbeidsvermogen", want dit is wel meer dan alleen even voorstellen.

Ik kan me voorstellen dat deze situatie voor veel stress zorgt! Zou je jouw naam- en adresgegevens, plus je burgerservicenummer, willen mailen naar wajongforum@uwv.nl? Dan kan ik laten uitzoeken wat hier aan de hand is.

Hoi Jan,

Ja ik heb de hele uitdraai van de herkeuring in huis, zowel van de arts (30-10-2017)alswel van de arbeidsdeskundige (06-11-2017) waar ik bij de laatste niet eens hoefde te komen. 

Gisteren werd me dus verteld dat de keuring van de Wia niets met de wajong van doen had en ik dus opnieuw bekeken moest worden.

Na een mail van mijn oude werkgever gisteren aan het UWV kreeg ik vanmorgen al een telefoontje van het UWV dat ik met terugwerkende kracht over de maanden Januari en Februari mijn 5% korting terug krijg en dat mijn beoordeling van de keuringsarts en arbeidsdeskundige voor de Wia nu ook gebruikt wordt voor de wajong. Zodat ik niet opnieuw die molen van keuringen hoef te doorgaan en dat eigenlijk alles al duidelijk is. 

Ik krijg nu ook alles zwart op wit van het UWV en ik voel me nu eindelijk weer wat rustiger.

Laatst gewijzigd op: 14 februari 2018 10:05

Hoi Stella,

Het is al opgelost met het UWV, kreeg vanmorgen al een telefoontje dat alles rechtgezet wordt.

Moet ik nu alsnog mijn naam, adres en BSN nummer doorgeven?

Laatst gewijzigd op: 14 februari 2018 10:11

Nee hoor, als het al is opgelost, hoef jij jouw gegevens niet meer door te geven. Fijn dat het zo snel in orde is gemaakt!

Ook weer opgelost.

Misschien om toch nog even naar te kijken. Je hebt nu een samenloop van twee uitkeringen: IVA en Wajong. Bij de Wajong kun je er ook voor kiezen om geen IVA aan te vragen en alleen Wajong te krijgen. Bij geen arbeidsvermogen en oude Wajong kun je waarschijnlijk 75% van het Wettelijk Minimum Loon krijgen. Omdat je niet meer werkt wordt je loon niet meer verrekend met je Wajong.

Hoe dit financieel uitpakt kun je aan de salarisadministratie van je WSW bedrijf of het UWV vragen.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!