Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Beoordeling van je arbeidsvermogen
Evaluatiegesprek
Mies
7495

Recent heb ik voor de 2de keer een evaluatiegesprek gehad. Hier zie ik altijd weken tegenop vanaf het moment dat de brief binnen komt. En dit keer heb ik na het gesprek er een zeer naar gevoel aan over gehouden.
Ik ben niet voor niets volledig afgekeurd, ik heb o.a. angsten. Ik werk momenteel 5 uur per week en wil dit graag uitbreiden, maar dit is nu niet haalbaar. Ook volgens mijn therapeut, is dit nu niet haalbaar.
Echter begon de vrouw aan de telefoon erover dat ik met de nieuwe regels vanaf januari solicitatie plicht krijg. Terwijl ik toch niet voor niets ben afgekeurd.
Ook had een arts die mij nog nooit heeft gezien, 6 jaar geleden genoteerd dat ik 40 uur zou kunnen werken. Ik heb overigens nog nooit in mijn leven 40 uur gewerkt. Dus vind dit erg appart.
Ik slaap nu amper want het voelt alsof ze willen dat ik dalijk 40 uur ga werken terwijl ik dit niet kan.
Ik zag net ook wat wajongers op tv waarbij de uitkering gestopt terwijl hun niet kunnen werken door autisme of iets dergelijks.
Ik ben gelijk zo bang dat ze dat bij mij gaan doen, terwijl ik al moeite heb met 5 uur per week werken.

Het liefst bel ik het UWV, maar daar is mijn angst dan weer te groot voor. Dus hopelijk kunnen jullie me verder helpen.

Als er in je werkplan niets over werk vast staat dan is er volgens mij geen solicitatie plicht op te leggen.Hoop voor je dat ze hier op het forum een reactie geven.

Ik heb niet eens een werkplan. Ik ben vorig jaar voor het eerst gebeld voor een evaluatiegesprek. Toen had ik dezelde mevrouw aan de lijn als nu. Ze begreep een jaar terug dat uitbreiden van werkuren nog niet ging en daarmee was het eigenlijk een soort van klaar.
En nu een jaar later opnieuw gebeld en was de mevrouw opeens heel anders. Ook zei ze dat mijn therapeut me maar moest laten wennen aan stress. Daar moest mn therapeut me maar op voorbereiden.
Terwijl ik op dit moment veel stress heb maar dit uiteindelijk niet de reden is waarom ik wajong heb. Over mijn angsten heeft ze het geen seconde gehad.
Ook zei ze dat ik erg slim was en dat ik misschien aan een opleiding doen moest denken.
Terwijl ik door mijn angsten mijn school niet heb kunnen afmaken. Het voelt bijna alsof ze een ander persoon voor zich had. Maargoed ik lig alleen maar wakker met de gedachten dat ik dalijk geen uitkering meer krijg en naar de voedselbank enzo moet. Terwijl dat volgens mij niet de bedoeling is.

Laatst gewijzigd op: 02 november 2020 13:11

Ik heb er nu alleen maar meer angsten bij gekregen


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!