Als het bericht echt klopt dan zou het eigen risico in 2017 niet nog verder omhoog gaan.
http://www.nu.nl/zorgverzekering/4317356/eigen-risico-zorg-blijft-gelijk...
Iedereen kan een discussie starten. Log in om mee te kunnen praten
De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.
Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.
Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.
Als het bericht echt klopt dan zou het eigen risico in 2017 niet nog verder omhoog gaan.
http://www.nu.nl/zorgverzekering/4317356/eigen-risico-zorg-blijft-gelijk...
Pagina's
Men zou bij al dit soort berichten verplicht moeten zijn om de volgende zin 'Beloftes voor de verkiezingen geven geen garantie voor na de verkiezingen.' af te drukken.
In navolging op bovenstaande: er is veel discussie over het afschaffen dan wel verlagen van het eigen risico zorgverzekering. Veel verkiezingspraat of zou het echt haalbaar én financieel verstandig zijn? Gisteren werd duidelijk dat afschaffen namelijk 4,5 miljard euro kost (http://www.eigenrisicozorgverzekering.com/eigen-risico-2017/cpb-zorgverz...)
Wat denken jullie? Is het haalbaar en wenselijk het eigen risico af te schaffen?
Het lijkt mij niet wenselijk om het eigen risico maar af te schaffen, want een gat van 4,5 miljard op de begroting van het ministerie van VWS betekent dat er elders weer op bezuinigd moet worden. Denk maar aan het fors verkleinen van het basispakket, fors hogere zorgpremies en daarbij een fikse bezuiniging op de hoogte van de zorgtoeslag, of het heffen van andere eigen bijdrages. Het geld moet immers of uit de lengte, of uit de breedte komen.
Eens, het is ook een hoop verkiezingspraat!
Weet iemand misschien hoe dat straks gaat met de zorgtoeslag en de flink verhoogde zorgpremie?
Dhr Samsom zegt dat lage inkomens gecompenseerd worden via de zorgtoeslag, maar later zei Dhr Asscher dat er geen compensatie komt!
Waar had Dhr Asscher het nu precies over? Bedoelde hij die procenten die mensen erbij kregen (en nu opgeslokt zijn door door de verhoogde zorgpremie)? En/Of bedoelde hij daar ook de zorgtoeslag compensatie daarmee?
De verwachte zorgpremie (zoals Mevr Schippers het berekende) zou met +/- €3,50 omhoog gaan. Lage inkomens worden met gecompenseerd met de zorgtoeslag. Maar sinds kort weten we allemaal dat Mevr Schippers haar berekening niet klopte en dat de zorgverzekeringen eens lekker extra gaan graaien.
Dus wat gaat er gebeuren met de zorgtoeslag? Wordt deze ook extra verhoogd gelijk (zoals de zorgpremie) of blijft deze staan op de jaarlijkse vastgestelde verhoging. Als ze de zorgtoeslag extra verhogen klopt de begroting 2017 natuurlijk niet meer.
quote:
Waar heb je dat gelezen of gehoord en zou je de bron hiervan willen vermelden?
Dus wat gaat er gebeuren met de zorgtoeslag? Wordt deze ook extra verhoogd gelijk (zoals de zorgpremie) of blijft deze staan op de jaarlijkse vastgestelde verhoging. Als ze de zorgtoeslag extra verhogen klopt de begroting 2017 natuurlijk niet meer.[/quote]
Zoals ik het begrepen heb wordt de zorgtoeslag niet extra verhoogd als blijkt dat de zorgpremie met meer dan 3% stijgt, behalve voor de laagste inkomens.
http://www.ad.nl/economie/dijsselbloem-geen-compensatie-voor-hogere-zorg...
quote:
Op https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/plenaire_verslagen/detail?vj=201... zegt minister Dijsselbloem daarover het volgende:
quote:
Ik kan het helaas op dit moment niet terugvinden maar ik heb ergens gelezen dat het kabinet eerst alle premies voor de zorgverzekering wil weten en dan gaat kijken hoeveel de gemiddelde stijging is en aan de hand daarvan bepaalt of, en zo ja met hoeveel de zorgtoeslag eventueel meer stijgt.
quote:
Is toch logisch? Om maar op elke willekeurige premieverhoging de hoogte van de zorgtoeslag daarop aan te passen, is onzinnig. Terecht dat het kabinet eerst afwacht hoe hoog de gemiddelde zorgpremies worden om daarna de zorgtoeslag aan te passen.
Pagina's