Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Werken en solliciteren > Eigen bedrijf starten met WAO > verrekenen inkomsten
Werken en solliciteren
Eigen bedrijf starten met WAO > verrekenen inkomsten
Thessa
6475

Goedemorgen,

Indien je vanuit een WAO uitkering een eigen bedrijf wil starten, hoe is dan de berekening qua inkomsten versus uitkering? Hoe kan ik berekenen hoe veel uitkering ingeleverd wordt bij bepaalde verdiensten?

Mag je vragen of je naast je WAO een Wajong hebt? Als je geen Wajong hebt dan het thema van dit topic graag wijzigen in WIA.

Hallo Thessa,

Wanneer je vanuit de WAO een eigen bedrijf wilt starten betalen wij de WAO op voorschotbasis. Zodra wij de aangifte inkomstenbelasting vanuit de Belastingdienst hebben ontvangen berekenen wij de uitkering definitief.

Wanneer wij te weinig WAO hebben uitbetaald ontvang je van ons een nabetaling en wanneer je te veel WAO hebt ontvangen volgt er een terugvordering. 

Op dit laatste zit natuurlijk niemand te wachten, het is daarom belangrijk dat je een schatting maakt van de inkomsten die jij denkt te gaan verdienen, dit kun je uiteraard altijd wijzigen. Wij beoordelen de maandelijkse WAO aanvulling op basis van jouw geschatte inkomsten.

Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice via: Klantenservice UWV

Met vriendelijke groet,
UWV Webcare
Anita

Bedankt voor je reactie Anita,

Ik begrijp dat de uitkering verrekend wordt met de inkomsten uit het eigen bedrijf, maar ik wil graag weten hoe dit wordt berekend. Mijn klant wil graag een inschatting maken van wat ze extra overhoudt aan inkomsten op het moment dat ze inkomsten heeft uit haar eigen bedrijf en welk deel daarvan wordt ingehouden op haar uitkering.

Kun je me daar nog wat meer uitleg over geven?

Alvast bedankt.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!