Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Mariska. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Werken en solliciteren > Dwingen de vele veranderingen van de Wajong mensen te stoppen met werken?
Werken en solliciteren
Dwingen de vele veranderingen van de Wajong mensen te stoppen met werken?
jan
6480

De Wajong verandert steeds. Dit geeft steeds veel stress en is een voortdurende confrontatie met je beperking en veel veranderingen in je inkomsten of uitgaven. Het vergt het goed bijhouden van alle wijzigingen en wat de gevolgen voor jou zijn en in actie komen als het misgaat, assertief zijn.

En dat is nog maar alleen de Wajong. Ook op het vlak van andere uitkering zoals Wia, Ziektewet, WW en WWB zijn er wijzigingen, naast de vele wijzigingen op het sociaal domein van Rijk, provincie en gemeente en de Zorgwet en de Belastingdienst en uitvoeringsorganen zoals UWV, SVB, CAK, CIZ.

De aandacht in de media voor fraude-gevallen, fijntuning voor specifieke gevallen/maatwerk, problemen, verduidelijking, specialisaties in het werkveld, etc heeft een complex opgeleverd.

Mensen gaan afhaken om een Wajong aan te vragen, stoppen met werken of komen in de problemen of leiden onnodig een schraal leven.

Mantelzorgers gaan zelfs een opleiding tot arbeidsdeskundige volgen om de systematiek te kunnen begrijpen.

Een steeds kleiner deel van de budgetten komt terecht bij de mensen waarvoor het is bedoeld.

Vermindering van het totaal aan deze last en complexiteit voor de mensen waar het om gaat schijnt buiten het beeld te zijn van vele goede bedoelde, maar los va en langs elkaar werkende instanties. Wat is het gemeenschappelijk doel(en) en uitgangspunten en randvoorwaarden en waar liggen de prioriteiten?

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!