Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Mariska. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Inkomen en uitkering > duidelijkheid over de regels
Inkomen en uitkering
duidelijkheid over de regels
stefvan1978
6576

Hallo,

ik zit al lange tijd in de uitkering.Maar ik zou graag weer een opleiding willen volgen en richting werk. Ik zit me thuis de pleuris te vervelen.Alle vrijwilligersbaantjes zijn gewoon niet leuk. De ervaring is dat ik gigantisch word uitgebuit met dat vrijwilligerswerk. Ik merk dat ik echt chagrijnig word van thuis zitten. Nu wil ik weer kijken of ik aan t werk kan. En ik heb contact met die vrouw van leer werk traject gehad. En er kwamen wel interessante dingen uit. Maar ik moet eerst weer beoordeeld worden. Stel dat ik goed gekeurd word en weer aan t werk kan dan ga ik hier op achteruit! Zorgtoeslag en huurtoeslag worden minder. De arbeidsdeskundige zei dat ik altijd terug kan keren op mijn Wajong. Kan iemand mij a.u.b duidelijkheid geven? Hoe zit het met de beoordeling en maak ik sowieso nog kans om aan het werk te komen? Ik ben al 42.

Mag ik vragen of je nu een oude Wajong uitkering met 80-100% arbeidsongeschiktheid en duurzaam geen arbeidsvermogen hebt?

En wordt met de herkeuring een herbeoordeling op arbeidsvermogen bedoeld (en dus geen keuring op wel of niet een Wajong uitkering)?

Laatst gewijzigd op: 29 juli 2020 14:37

Wil je graag een opleiding op een MBO, HBO of universiteit gaan doen?

Laatst gewijzigd op: 29 juli 2020 14:34

Ik heb een uitkering van 2010.Volgens mij de nieuwe.Ik denk dat het Mbo plus wordt.Ja dat weet ik niet.Mij is verteld dat ik altijd terug kan vallen op mijn Wajong.Maar dat moet ik zeker weten
ik wil graag weer wat proberen maar als t niet lukt en ik mijn Wajong kwijt raak is dat niet zo leuk.Ik ben voor 80 procent afgekeurd.Ik heb vroeger wel via het reïntegratie bureau gewerkt.

Oei, een moeilijke vraag. Als je een opleiding volgt wordt vanaf 1 september 2020 de Wajong2010 niet meer gekort. Maar hoe het dan zit met studiefinanciering of een andere vorm van financiering, gezien je leeftijd, weet ik niet.

De regels wanneer een Wajong2010 uitkering stopt verandert per 1 januari 2021.

Of je ook nog wil werken gelijktijdige met een opleiding weet ik niet. Wil je een MBO BBL opleiding gaan doen?


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!