Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Doorbraak.eu: "Dwangarbeiders IJmond voor straf in de kou gezet, letterlijk!"
Nieuws
Doorbraak.eu: "Dwangarbeiders IJmond voor straf in de kou gezet, letterlijk!"
D. Mast
12796

Op http://www.doorbraak.eu/dwangarbeiders-ijmond-straf-kou-gezet-letterlijk/ staat o.a. het volgende, lees en huiver:

quote:

Dwangarbeiders IJmond voor straf in de kou gezet, letterlijk!

Zes werklozen die met behoud van hun uitkering moeten werken bij IJmond Werkt en kringloopwinkel Noppes, klagen in deze krant hun nood over de werkomstandigheden. Tirannieke chefs leggen personeel met beperkingen een veel te hoge productiedruk op, en dreigen met straf als ze falen. De zes werklozen doen verderop in deze krant een boekje open over de werkomstandigheden en de werksfeer bij de diverse door de overheid gesubsidieerde bedrijven waar zij te werk worden gesteld. Daar krijgen zij geen vergoeding voor; behoud van hun bijstandsuitkering is het enige dat hier tegenover staat. Hiervoor moeten de veelal lichamelijk danwel geestelijk beperkte werklozen verduren dat chefs tegen hen schreeuwen, midden in de winter ramen tegen elkaar openzetten om hen te straffen, dat ze verplicht worden om op niet-bestaande vacatures te solliciteren en zelfs porno-artikelen moeten inpakken. Bij kringloopwinkel Noppes zijn de werkomstandigheden niet veel beter dan bij IJmond Werkt, meldt een van de klokkenluiders die daar moest werken nadat IJmond Werkt de kringloopwinkels aan Noppes verkocht. “Er wordt van mensen onrealistisch snel werken geëist.” Volgens IJmond Werkt zijn er genoeg mensen die juist met veel plezier werken bij het sociaal werkbedrijf. “We hebben een prachtige organisatie waar ontzettend veel mensen met veel plezier werken of naar werk begeleid worden”, reageert een woordvoerster. Wel wordt erkend dat er door werklozen seksartikelen worden verpakt. IJmond Werkt meldt dat dit alleen op vrijwillige basis gebeurt, maar tegenstrijdig genoeg meldt het bedrijf ook dat werklozen die een opgedragen taak weigeren te doen, het risico lopen op een strafkorting op hun uitkering. Een van de werkloze klokkenluiders meldt dat een van zijn collega’s daadwerkelijk voor straf een maanduitkering is misgelopen.

Ik moet er niet aan denken dat Wajong'ers met arbeidsvermogen door het UWV ook naar zulke werkplekken worden gestuurd waar werknemers onder druk gezet en door leidinggevenden geïntimideerd worden!

@D.Mast zou je berichten uit de media zoals deze voortaan willen plaatsen onder het thema "nieuws"? Ik verplaats dit topic daar naartoe. 

Wat een *piep* gedoe zeg..we leven in Nederland! Dit moet toch niet kunnen..

Ik dacht ook; vreselijk. Zo met een zwakke groep in de maatschappij omgaan!

De zwakkeren hebben juist een warm bad nodig. Een plaats die opbouwt in plaats van afbouwen en breken. Een plaats die zelf ook groeit door te leren en begrijpen (want ik vind zo een positieve groei in een mens -waar je ook staat- een van de waardevolste dingen die je als mens kunt ontwikkelen).

Laatst gewijzigd op: 22 juli 2016 15:54

Allemaal weer het gevolg van het hard-rechtse PVV- en VVD-beleid! Zijn dit nu prototypes van PVV-werkkampen die ingevoerd kunnen worden wanneer Wilders aan de macht komt? Reken er maar op dat de werkleiding bij dat soort werkplekken vaak op de PVV of op de VVD stemmen, allebei één pot nat.

Laatst gewijzigd op: 23 juli 2016 15:19

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!