Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Doorbraak.eu: "Bazen krijgen loonkostensubsidie, wij aantasting van het minimumloon"
Nieuws
Doorbraak.eu: "Bazen krijgen loonkostensubsidie, wij aantasting van het minimumloon"
D. Mast
10030

Op http://www.doorbraak.eu/bazen-krijgen-loonkostensubsidie-aantasting-mini...

quote:

Bij de herziening van het wettelijk minimumloon (wml) was het aanvankelijk de bedoeling om ook een minimumuurloon in te voeren op basis van een 38-urige werkweek. Dat zou in sommige gevallen een verlaging van het minimumloon betekenen, bijvoorbeeld wanneer in de cao een 36-urige werkweek was afgesproken. Maar de regering Rutte-Asscher legde dat plan in de ijskast. Blijkbaar konden de liberalen en de sociaal-democraten het niet eens worden over de berekening van het minimumuurloon.

Aannemelijk is dat de voorstanders van een verlaging van het minimumloon daar na de verkiezingen op terug zullen komen. Een tijdje terug werden er pogingen gedaan om de Wet Werken Naar Vermogen in te voeren. Door middel van loonwaardebepalingen zou die wet vaststellen in hoeverre een gedeeltelijk arbeidsongeschikte of langdurig baanloze het minimumloon zou kunnen terugverdienen. Als iemand bijvoorbeeld zestig procent van het wml zou verdienen, dan zou de baas slechts dat percentage uitbetalen. Een bijstandsuitkering zou dan het inkomen van de arbeider aanvullen tot het sociale minimum, het bijstandsniveau dus. In feite dus een afschaffing van het wml. Maar dit wetsvoorstel is een stille dood gestorven. Het laat wel zien dat in neo-liberale kringen de opvatting bestaat dat het wml te hoog is en in bepaalde gevallen niet moet worden toegepast......

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!