Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Demonstratie organiseren.
Nieuws
Demonstratie organiseren.
Ray
133712

Beste mensen,

Stel voor wij (ism een aantal Kamerleden) gaan een demonstratie organiseren m.b.t. de Wajongkorting, desnoods door ook straten te blokkeren, hoe groot is de kans dat ik op jullie aanwezigheid kan rekenen?

Zoals jullie weten gaat de Wajongkorting door, en om voor de laatste keer het kabinet een statement te brengen is het misschien een idee om een demonstratie te gaan houden. En dan heb ik over een echte demonstratie, geen zwakke gedoe.

Graag hoor ik jullie mening, en of jullie bij zoiets aanwezig zullen zijn.

Alvast bedankt!

Groetjes,

Rayeed

Pagina's

Op mij kan je niet rekenen helaas, Ik kom vanwege mijn aandoeningen nauwelijks buiten en vind nieuwe sociale contacten te eng.

Hopelijk is er veel opkomst door anderen en zal de demonstratie zin hebben! 

Ik begrijp wat je bedoelt. Sowieso vind ik het alleen nuttig om te demonstreren. Ook al bereik je er niks mee, je laat wel een gedachtegoed achter.. En ik ben een bekende van vele Kamerleden, dus dat is ook handig.

Het beste kun je met de vakbonden samen demonstreren tegen deze Wajong-korting. Anders heeft dat geen enkele zin!

Laatst gewijzigd op: 18 januari 2018 15:03

Als je zo gaat kijken heeft het überhaupt geen zin. Alsof het kabinet van gedachten gaat veranderen. Het moet ook geen demonstratie worden om de korting terug te laten draaien, dat is nu toch fantasie. Het moet gewoon zo zijn dat burgers opstaan en van zich laten horen. Dat gebeurt hier nooit, zoals in vele andere landen wel. Laat van je horen, anders blijft het kabinet doen wat ze willen!

De vakbonden willen niet eens meer demonstreren tegen de korting. Dat is ook zoiets.

Zoals ik aangegeven heb ben ik van SP, en ben ik sinds twee weken Algemeen Bestuurslid.

Ik wil geen demonstratie organiseren vanuit de partij, anders ga je weer horen dat SP zeikt. Het moet een demonstratie worden tegen armoede waarin de korting ook word aangegeven.

Ik heb contact met FNV, dus ga bekijken of ik met hun ga samenwerken hierin gezien ze op 1 mei gaan demonstreren.

Hoi Ray,

Ik ben het met je eens dat een demonstratie hard nodig is! Maar ik denk wel dat het heel moeilijk is om zoiets met wajongers te organiseren. Sowieso heb je veel meer mensen nodig dan op dit forum komen.

Ik ben in tijden dat het beter met mijn gezondheid ging wel eens betrokken geweest bij demonstraties en politieke acties, dat was behoorlijk stressvol. Er komt heel veel bij kijken om het goed te doen. Als de vakbonden niet meewerken moet je ergens kennis en ondersteuning vandaan halen.

Ik denk dat je via de SP zelf al toegang hebt tot een netwerk van ervaren mensen die in goed advies kunnen geven. Eventueel ken ik iemand bij de Internationale Socialisten die heel actief is in het demonstratieleven en die je misschien verder kan helpen.

Als het er van komt ga ik in ieder geval mijn best doen om aanwezig te zijn, maar kan i.v.m. gezondheid geen beloftes doen.

Beste Pink Freud,

Sowieso is het moeilijk om Wajongers op te roepen. Ik heb het al gezien met mijn petitie. Velen wisten van niks, of waren bang om deze te tekenen. Als mensen vanwege hun beperking niet kunnen mee doen aan zoiets begrijp ik dat, echt is er verder niks om bang voor te zijn. We leven in Nederland, vrijheid van meningsuiting. Veel mensen zijn bang voor UWV, maar wat heeft UWV te zeggen als jij wilt demonstreren!

Daarnaast is het niet de bedoeling dat ik dit in mijn eentje ga doen, maar met SP en het liefst ook met FNV.

Het is afwachten hoe hun dit verder zien. Als het er van komt meld ik het sowieso hier..

De korting is een feit. Die gaat niet terug gedraaid worden.

Het is bovendien gedaan om alles eerlijker te maken tegenover nieuwe arbeidsongeschikten met arbeidsvermogen die helemaal geen Wajong meer krijgen.

Wajong'ers met arbeidsvermogen die alleen wonen of met kinderen of partner zonder inkomen krijgen een toeslag.

Met de toeslag scheelt het slechts 10 euro! Waar maak je je zo druk om? 

Ik heb het gedaan voor de groep Wajongers met Arbeidsvermogen die achteruit zijn gegaan, en ook geen recht hebben op de Toeslag. De mensen die wel de Toeslag krijgen zijn maar 2 euro achteruit gegaan. Dus die redden zich wel.

Voor veel mensen is een achteruitgang van 44,00 veel als ze daarnaast geen inkomsten en partner hebben!

Als SP-er heb ik nooit opgegeven, ik ben al die maanden door blijven gaan. Ik heb het onder de aandacht gebracht bij vele Kamerleden. Het is dan misschien niet gelukt, maar het is wel onder de aandacht gebracht, en vele Kamerleden van VVD CDA D66 en CU willen kijken hoe ze het makkelijker en beter kunnen maken voor Arbeidsgehandicapten. Dus toch nog wat ermee bereikt!

Ik heb af en toe contact met Rens Raemakers, dus ik weet dat hij er wel werk van wilt maken, en wilt kijken hoe er bijv. meer banen gerealiseerd kunnen worden.

Is dus niet druk maken- maar actie voeren voor deze mensen zodat ze het beter krijgen!

Laatst gewijzigd op: 26 januari 2018 14:58

Hoi Wannes,

Je bent zelf over een initiatief begonnen om de wajongers zonder arbeids vermogen een hogere uitkering te geven, maar je vind dat mensen die nog minder krijgen zich druk maken? Dat vind ik een beetje krom.

Vooropgesteld: alle mensen die in Nederland niet aan het werk komen worden eigenlijk niet goed genoeg behandeld. Relatief gezien hebben we het beter dan in de meeste landen, maar dat zegt meer over die landen dan over ons.. het eerlijker maken voor de nieuwe arbeidsongeschikten door de oude slechter te behandelen is geen goede zaak. Het had ook andersom gekund toch?

In 2007 is de wajong verhoogd van 70% naar 75%, dat kan in de toekomst weer gebeuren. Misschien niet met de huidige regering, maar ondertussen kan het geen kwaad er aandacht voor te blijven vragen.

quote:

Op 26 januari 2018 schreef Ray het volgende:

Ik heb het gedaan voor de groep Wajongers met Arbeidsvermogen die achteruit zijn gegaan, en ook geen recht hebben op de Toeslag. De mensen die wel de Toeslag krijgen zijn maar 2 euro achteruit gegaan. Dus die redden zich wel.

Voor veel mensen is een achteruitgang van 44,00 veel als ze daarnaast geen inkomsten en partner hebben!

In welke situaties heb je als Wajong'er met arbeidsvermogen geen recht op deze toeslag?

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!