Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Vereenvoudiging Wajong > de meeste recente herbeoordeling
Vereenvoudiging Wajong
de meeste recente herbeoordeling
adisazero
30405

Goedemiddag,

Mijn naam is Adisa Zero. Ik heb al eerder hier een gesprek gevoerd over mijn herbeoordeling of ik door mijn psychische nog instaat ben om te kunnen werken.

Nu heb ik een andere vraag, heb ik geen recht op kopie van mijn meeste recente herbeoordeling tussen mijn verzekeringsarts en mijn contactpersoon van het UWV?

Mocht er een link zijn waar ik mijn aanvraag hierop kan doen, dan zou ik graag deze wille hebben.

Ook wil ik vragen of ik geen recht op mijn medische dossier? Volgens artikel 456 van de wet op de geneeskundige behandelovereenkomst heb ik recht op inzage in mijn medisch dossier en op het verkrijgen van een kopie van mijn medisch dossier. Graag wil ik van dit recht gebruik maken en mijn medisch dossier opvragen.

Tot op heden heb ik hier nog geen inzicht van gekregen.

Groetjes Adisa Zero

Je kunt een brief naar het UWV kantoor in je regio sturen met een verzoek van inzage in je medisch dossier. Zet in de brief ook je volledige naam en voorletters, geboortedatum en burgerservicenummer. Stuur ook een kopie van uw paspoort of identiteitskaart mee.
https://www.uwv.nl/avg-privacystatement/detail/vragen-over-privacy-of-uw...

Laatst gewijzigd op: 12 februari 2019 15:53

quote:

In het originele topic schreef adisazero:

Nu heb ik een andere vraag, heb ik geen recht op kopie van mijn meeste recente herbeoordeling tussen mijn verzekeringsarts en mijn contactpersoon van het UWV?

Mocht er een link zijn waar ik mijn aanvraag hierop kan doen, dan zou ik graag deze wille hebben.

Bedoel je de herbeoordeling op alleen wel of geen arbeidsvermogen (deze beoordeling was ergens tussen 2015 en eind 2017) óf bedoel je een herkeuring op wel of geen Wajong?

Hallo Adisa Zero,

Ik lees dat je van Jan al een mooi antwoord hebt gekregen op jouw vraag over inzage hebben in je medische dossier bij UWV.

Naast het antwoord van Jan, heb ik nog een kleine aanvulling op het aanvragen van een kopie van je meest recente herbeoordeling.

Het is zeker mogelijk om een kopie van de (herbeoordelings)rapportage van de verzekeringsarts en (indien van toepassing) arbeidsdeskundige op te vragen. Ik raad je aan om hiervoor een bericht te sturen naar onze klantenservice via Mijn UWV/Mijn berichten. Bellen kan ook.

Mijn collega stuurt je graag een kopie van de door jou opgevraagde en beschikbare rapportages toe.

Ik wens je een fijne dag toe.

Met vriendelijke groet,
Caren
UWV Webcareteam


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!