Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Mariska. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: WIA > dag-handel en uwv-wia uitkering
WIA
dag-handel en uwv-wia uitkering
edwin jansen
3565

Oke, mijn vraag is of het toegestaan is om te gaan dag-handelen met een (90-100% afgekeurde) wia-uitkering.

De laatste 4 maanden heb ik als hobby dag-handelen ontdekt en ik vindt dat erg leuk.

Nu heb ik de eerste 4 maanden praktisch geen geld gebruikt, maar ben van plan nu echt een cursus te gaan doen (daytradingmasterclass.nl) en ook met echt geld te gaan handelen (via tradenet.com) maar dan onder begeleiding van Kevin Timmer die die masterclass geeft (je wordt dan ook lid van een community die elkaar helpt).

Hij geeft heel mooi aan op zijn website dat je dit in je eigen tempo kan doen wat voor mij betekend dat ik de rust kan nemen die ik soms echt nodig heb ivm mijn psychische klachten.

Maar goed, ik vindt het erg leuk dus en wil er iets serieuzer mee aan de slag. Mijn vraag is of dat mag met mijn uitkering?

Vr. groet,

Edwin Jansen
Barneveld

Hi Edwin,

Allereerst van harte welkom op ons mooie forum! Ik zie dat je jouw vragen hebt weggehaald. Laat ik beginnen met te zeggen dat je hier alles kunt aankaarten en vragen.

We merken dat mensen soms toch wat angstig zijn dat ze teveel loslaten en dat het gevolgen kan hebben voor de uitkering. Dit is echter niet het geval; we zijn hier samen met Webcare om vragen te beantwoorden of mensen op weg te helpen. Daarnaast hebben wij geen inzage in jouw persoonlijke gegevens. 

Mocht je nog geen antwoord hebben gevonden op je vraag; stel hem hier gerust. We helpen je graag verder. 

Tip: twijfel je nog? Registreer je dan met een mailadres die niet bij UWV bekend is. :) 

 

Hartelijke groet, Saraya

Laatst gewijzigd op: 22 mei 2020 12:27

Hoi Edwin,

Ook ik heet je welkom op ons forum!

Je vraagt of dag-handelen invloed heeft op je WIA-uitkering. Als we gaan kijken welke inkomsten invloed hebben, komen we bij het volgende rijtje:

- loon;
- flexpensioen;
- vergoeding van freelance werk;
- een andere uitkering van UWV, zoals een WW-uitkering.

Als jij gaat dag-handelen, heeft dat met je eigen vermogen te maken en niet met inkomsten uit bovenstaande. Je eigen vermogen heeft geen invloed op je WIA-uitkering.

Geef het wel aan ons door via het Wijzigingsformulier zodat de behandelaar van je uitkering wel weet dat je daar mee bezig bent.

Veel succes met dag-handelen!

Met vriendelijke groet,

Monica
UWV Webcare

Oke dankjewel Monica!

Ben erg blij met je reaktie want ik had al een nieuw bureau en een nieuwe computer gekocht en me er ook al behoorlijk in verdiept. Blij dat het nu echt door mag gaan.

Ik zal het wijzigings-formulier dan even bijwerken als ik echt begin. Het is alsnog een behoorlijke investering voor mij dus ik moet er zowieso nog even over nadenken voordat ik de knoop echt doorhak (om met echt geld te gaan handelen). Maar bedankt voor je reaktie.

Groeten!!


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!