Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > CVS en UWV gaan niet door één deur
Beoordeling van je arbeidsvermogen
CVS en UWV gaan niet door één deur
Dennis95
19036

Hoi allemaal,

Ik heb vorig jaar een aanvraag tot de Wajong gedaan die toen is afgewezen. Daarna in bezwaar gegaan en meer stukken aangeleverd waar ook vrienden schriftelijk geschreven hebben wat mijn vooruitgang is.

UWV blijft oordelen dat ik arbeidsvermogen heb terwijl ik al vanaf vorig jaar eind mei thuis zit. Heb een therapie inmiddels gevolgd, waar internet vol mee staat, dat die therapie averechts werkt. Ik zal dit nu dus aan een advocaat overlaten en bij de rechtbank gaan aanvechten.

Hierbij zal ik meteen ook bij de rechter bewijsstukken aanleveren dat er vriendjes politiek speelt bij UWV. Wanneer een UWV medewerker bekend is in de privé sfeer met een persoon die een aanvraag voor een uitkering doet, ongeacht wat, zal de UWV medewerker als eerste met de neus bovenop de zaak gaan. De kans is groot dat diegene bijna altijd de uitkering krijgt.

Maar goed, na de WW-fraude komt de vriendjes politiek fraude. :-)

Wat ik er ook nog bij wil melden - wanneer men een melding maakt van uitkeringsfraude bij UWV en zelfs dan nog geluidsopnamen en foto's als bewijsstukken toevoegt, het UWV onderneemt daar GEEN actie op. Althans, in Heerlen niet.

Mogelijk heb je wat aan de volgende topics over aanvraag bij CVS:
https://perspectief.uwv.nl/forum/s/cvs-en-wajong
https://perspectief.uwv.nl/forum/s/ziekmelden-maar-hoe-en-wat-dan

Het is in iedere geval belangrijk dat je een professionele medische verklaring van CVS hebt. Daar zal de verzekeringsarts meer waarde aan hechten.

Ik weet niet of je al een advocaat hebt.
Misschien kun je eerst je vraag voorleggen aan het Juridisch Loket.
https://www.juridischloket.nl/contact/

Ik raad je aan om contact op te nemen met MEE, deze weten vaak veel.
https://www.mee.nl/mee-locator

Ga nooit alleen naar het UWV, maar neem altijd iemand mee.

Laat je weten wat je gaat doen?

Laatst gewijzigd op: 11 mei 2020 09:24

Beste Jan,

Het eerste bericht over 'CVS en Wajong' heb ik geplaatst begin dit jaar. Daarom vind ik het raar dat UWV blijft zeggen dat er arbeidsvermogen is terwijl ik de GZ-psycholoog al meermalen heb gezegd eind vorig jaar dat de achteruitgang steeds sneller was.

Dit heb ik ook in het bezwaar duidelijk verteld. De verzekeringsarts en de primaire verzekeringsgeneeskundige hebben zich verenigd met het advies van de UWV medewerkers afgelopen jaar. Dat betekent dat ze het oude verhaal van september 2019 en daarvoor aanhouden dat ik vier uur per dag wakker ben i.p.v. wat er na gebeurde dat het steeds slechter af ging. Ook al ben je nog één uur wakker verdeeld over de dag, hoe wil ik in godsnaam de banen indicatie afspraak volhouden met twintig uur per week werken?

Bij het stukje over medisch dossier mist ook een belangrijk punt; ik heb namelijk in 2013 ook al een zwaar onderzoek gehad naar de oorzaak naar de chronische vermoeidheid, toen nog geen CVS vastgeteld.

Heb je een kopie van een verslag van de GZ-psycholoog, waarin staat dat na september 2019 je gezondheid is verslechterd en hoe, naar het UWV gestuurd met een (nieuwe) aanvraag?

Als je belangrijke informatie mist in het verslag van het UWV waarvan je wel een kopie aan het UWV hebt verstrekt (zoals: Bij het stukje over medisch dossier mist ook een belangrijk punt; ik heb namelijk in 2013 ook al een zwaar onderzoek gehad naar de oorzaak naar de chronische vermoeidheid, toen nog geen CVS vastgesteld) dan een brief schrijven aan het UWV en in bezwaar gaan.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!