Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Mariska. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Inkomen en uitkering > bonus van werkgever ingehouden op de wao uitkering en op me invaliditeitsuitkering (BPF)!!.
Inkomen en uitkering
bonus van werkgever ingehouden op de wao uitkering en op me invaliditeitsuitkering (BPF)!!.
Willem S
22453

Ik heb een baan met een vast contract van 38,5 uur per week.
Daarnaast heb ik al een jaar of 12 als aanvulling een gedeeltelijke WAO uitkering en een invaliditeitsuitkering van het BPF. Omdat ik mijn vorige beroep niet meer kan uitvoeren ben afgekeurd voor 15/25 %.
Sinds 2016 is er een nieuwe wet dat als je een bonus van je werkgever krijgt je die bonus terug moet betalen aan het UWV ivm de WAO uitkering.
Het UWV deelt mijn gegevens ook met het BPF die vervolgens ook niet meer uitbetaalt vanwege dat ik bonus heb gehad.
Op de berekening van het UWV staat bij de maanden dat ik bonus heb ontvangen dat ik voor minder dan 15% (14%)ben afgekeurd en dus geen recht heb op uitkering. De andere maanden waar ik geen bonus krijgt staat dat ik 15 tot 25% ben afgekeurd en wel uitgekeerd krijgt. Die gegevens neemt BPF ook over van het UWV. Ik betaal dus aan beide instanties de bonus terug!!
Ik ben er al 3 jaar mee bezig met beide instanties maar krijgt alleen maar te horen van het UWV dat ik het moet uitzoeken met het BPF en BPF zegt dat ik het moet uitzoeken met het UWV en dat terwijl ze mijn gegevens delen!!
Even een voorbeeld: Verleden jaar een totaal bonus gehad van 542,00 die ik nu maandelijks terug betaald aan het UWV en het BPF keert niet meer uit omdat ik hoger uitkomt. Dus 542,00 terugbetalen aan het UWV en BPF verrekend het ook nog eens. Die bonus kost mij uiteindelijk 542,00
542,00 aan bonus ontvangen maar 1084,00 inleveren!!
Ik heb bij mijn werkgever inmiddels afstand getekend van me bonus.
Weet iemand hoe dit zit of heeft er iemand tips voor me???
Alle tips/ideeën zijn welkom.
Ik weet het helaas niet meer.
Gr. Willem

Mogelijk hoort dit onder het thema 'WIA'.

Laatst gewijzigd op: 22 november 2019 12:31

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!