Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > berichtgeving media over wajongers
Beoordeling van je arbeidsvermogen
berichtgeving media over wajongers
ruba
8145

Hoi allemaal,

Ik kwam in de media allemaal berichten tegen dat wij als wajongers er zo veel op achteruitgaan als je de "prinsjesdagstukken" mag geloven volgens sommige nieuwsbronnen. Wees gerust ik denk dat het allemaal wel meevalt, in ieder geval voor de mensen die net zoals mij geen werkvermogen hebben en in de 75% van het minimumloon blijven. Blijkbaar worden ze weer wakker en is het hele herkeuring arbeidsvermogen riedeltje erbij gehaald. Wajongers met "werkvermogen" die toch de 5% inleveren, veel sterkte toegewenst. Hopelijk gaan er dingen veranderen de komende kabinetsperiode, maar met rutte aan het roer heb ik daar eerlijk gezegd niet zoveel vertrouwen in. De "zwaksten" in de samenleving worden blijkbaar als minderwaardige mensen beschouwd want zelfs de kinderen van tegenwoordig hebben aangegeven in de kindermiljoenennota dat het hun wel een goed idee leek om het sociale zorgstelsel te korten met 75%. Nu vraag me af of zij misschien de adviseurs van kabinet rutte 1 en 2 waren. Fijne avond.

Ik denk nog steeds dat iedereen er mag zijn en dat er in onze samenleving voor de "zwaksten" ook een goede plek is. Maar het gaat niet vanzelf. Belangengroepen en sommige politieke partijen proberen het niet doorgaan van de korting op de politieke agenda te krijgen. Wajongers lobbyen veel te weinig in Den Haag.

Het gaat trouwens om 6,67% die gekort wordt, terwijl vaste kosten stijgen, o.a. de zorgkosten.

Laatst gewijzigd op: 20 september 2017 10:06

Vandaag tijdens het Dertigledendebat over problemen bij de uitvoering van de Participatiewet word er weer een motie ingediend tegen deze korting op de Wajong. Dit keer geeft SGP aan de motie serieus te willen bekijken.

Asscher en Dijsselbloem beweren dat niemand achteruit gaat, maar allemaal lulkoek dus.

In ieder geval blijf ik mij inzetten omtrent  deze korting zolang het kan. Zelf krijg ik ook een Wajong, maar door mijn doorzettingsvermogen krijg ik nu ook de vraag of ik plaats wil nemen in de fractie van SP in mijn woonplaats.

quote:

In het originele topic schreef ruba:

De "zwaksten" in de samenleving worden blijkbaar als minderwaardige mensen beschouwd want zelfs de kinderen van tegenwoordig hebben aangegeven in de kindermiljoenennota dat het hun wel een goed idee leek om het sociale zorgstelsel te korten met 75%.

Wat een egoïstische instelling van deze kinderen, zullen vast wel verwende kinderen zijn van goed verdienende ouders. Kinderen die te maken hebben met armoede, zullen daar wel anders over denken.

 

Laatst gewijzigd op: 20 september 2017 13:05

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!