Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > AWBZ indicatie en Wajong 2010
Beoordeling van je arbeidsvermogen
AWBZ indicatie en Wajong 2010
Mijn
335612

Hallo,

Ik heb een vraag over de AWBZ indicatie voor dagbesteding i.c.m. de Wajong 2010. Bekent het hebben van een AWBZ indicatie voor dagbesteding automatisch dat je géén arbeidsvermogen hebt? Of geldt dat alleen voor de oude wajong (vóór 2010)?

Alvast bedankt.

Pagina's

Ik denk dat het zo zit.

Dagbestedingsindicaties zijn tot 1-1-2015 afgegeven, omdat vanaf die datum de AWBZ is komen te vervallen. Het maakt niet uit hoe lang geleden de indicatie is afgegeven. Of het nou in 2008 of 1993 was.

Bij de beoordeling van de AWBZ-dagbestedingsindicatie is beoordeeld dat je echt absoluut niet in staat was om te werken.

Omdat dit destijds bij de beoordeling van de AWBZ-dagbestedingsindicatie al is beoordeeld, wordt er nu van uitgegaan dat die groep niet alsnog wél kan werken.

Daarom is besloten iedereen die ooit een AWBZ-dagbestedingsindicatie heeft gehad die voor 2015 is afgegeven de beoordeling geen arbeidsvermogen te geven. Dus als je een indicatie hebt ontvangen ergens voor 2015 val je onder de categorie ‘geen arbeidsvermogen’."

Bedankt voor je reactie Jan.

Ik begrijp hoe het UWV de indicatie-beoordelingen gebruikt om vast te stellen dat je geen arbeidsvermogen hebt. Maar ik dacht dat er hierbij verschil was tussen de oude en nieuwe Wajong. Dus dat het er niet om gaat wanneer de indicatie is afgegeven, maar wanneer je Wajong is toegekend.

Laten we het antwoord maar even afwachten.

Laatst gewijzigd op: 16 maart 2017 18:09

Hallo Mijn,

Je vraagt je af of een  AWBZ indicatie dagbesteding  automatisch leidt tot de Beoordeling: geen arbeidsvermogen, of dat dit afhankelijk is van de soort Wajong uitkering  die je hebt.

Goed dat je dat even checkt!

Als je een AWBZ indicatie voor dagbesteding hebt, die is afgegeven voor 1 januari 2015, dan leidt deze bij Oude Wajong automatisch tot de beoordeling: Geen arbeidsvermogen.

Heb je Wajong 2010 en een AWBZ-dagbestedingsindicatie afgegeven voor 1 januari 2015, dan betekent dit niet automatisch dat je geen arbeidsvermogen hebt. De indicatie wordt wel meegenomen in de beoordeling.

Meer informatie lees je in dit topic.

Ik wens je een fijn weekend!

Met vriendelijke groet,

 

Petra
UWV WebcareTeam

Laatst gewijzigd op: 20 maart 2017 16:12

quote:

Op 17 maart 2017 schreef UWV Webcare het volgende:

Als je een AWBZ indicatie voor dagbesteding hebt, die is afgegeven voor 1 januari 2015, dan leidt deze automatisch tot de beoordeling: Geen arbeidsvermogen. Dit geldt voor zowel de AWBZ indicatie bij Oude Wajong als bij Wajong 2010.Ik wens je een fijn weekend!Met vriendelijke groet, PetraUWV WebcareTeam

@webcare echt? Hier (https://perspectief.uwv.nl/forum/s/awbz-dagbestedingsindicatie-en-beoord...) zeggen jullie nog iets anders.

partner van tt

Al net zo scherp als tt zelf :-). Dan sluit dit niet aan bij de informatie die op de website van UWV staat. Ik laat het voor je uitzoeken.

Ik vind het erg verwarrend, al die tegenstrijdige berichtgeving! Ik lig al 2 jaar wakker van mijn Wajong-herkeuring, maar niemand kan me duidelijkheid geven over de regelgeving.

Dus het zou fijn zijn als er nu snel duidelijkheid komt.

We hebben antwoord: de informatie in het topic waar de partner van tt naar verwijst, is correct. Het bericht van Webcare is aangepast. Mijn, ik vind het erg vervelend dat je hierdoor in verwarring bent gebracht! Je geeft aan dat je wakker ligt van de herkeuring. Begrijp ik hieruit dat je nog geen voorlopige beoordeling hebt gehad?

Laatst gewijzigd op: 20 maart 2017 16:18

Dat is vreemd. Ik heb inmiddels namelijk telefonisch contact gehad met het uwv, en de medewerkster aan de telefoon verzekerde mij ervan dat ik door mijn indicatie automatisch op 'geen arbeidsvermogen' wordt gezet. Ondanks dat ik wajong 2010 heb! Want dat heb ik er specifiek bij gevraagd.

Ja, ik heb 2 jaar terug de voorlopige beoordeling gehad dat ik arbeidsvermogen heb. Omdat dit al vastgesteld is bij de toekenning van de Wajong, in 2011. Dit omdat ze er toen vanuit gingen dat mijn situatie zou verbeteren. Mijn situatie is echter juist verslechterd, en daardoor zit ik al twee jaar in de stress over wat de definitieve beoordeling gaat worden.

Hallo Mijn,

Ik kan me voorstellen dat het voor onrust zorgt, als je niet weet waar je aan toe bent. Daarom goed dat je doorvraagt!

Als je Wajong 2010 hebt, dan krijg je niet automatisch de indicatie ‘geen arbeidsvermogen’. Mijn excuses dat je telefonisch andere informatie hebt gekregen.

Je geeft aan dat in 2011 al is vastgesteld dat je arbeidsvermogen hebt. Bij de Wajong 2010 is de volgende stap dat je per brief een bevestiging krijgt van deze beoordeling.
Dit betekent dat je niet automatisch een herbeoordeling krijgt.

Wat naar dat je gezondheid is verslechterd. Geef via een brief aan UWV door dat je gezondheid is veranderd. Wij gaan aan de hand van je brief je situatie opnieuw beoordelen.

bericht 1 van 2

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!